Hoofdmaaltijd met zwarte bonen in tomatensaus

Zoals jullie weten is tomatensaus nu niet mijn favoriete gerecht. Al overtref ik mijzelf steeds. Zo maakte ik eerder al eens een geweldige gehakballen in tomatensaus. Die zijn echt heel erg goed te doen. Deze week overtref ik mezelf gewoon weer (ik wil niet opscheppen, maar ik doe het toch ;)). Zwarte bonen in tomatensaus, een ontzettend voedzaam recept. Zwarte bonen bevatten anti-oxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Een mooi alternatief voor vlees bijvoorbeeld.





Dit recept is niet vegetarisch maar bevat maar weinig vlees en is heel gemakkelijk vegetarisch te maken. In de receptomschrijving vind je de vegetarische optie. Deze zwarte bonen in tomatensaus, kun je overigens op eindeloos veel manieren klaar maken. Vandaag zie je het terug in een hoofdmaaltijd met wraps, maar het kan ook goed met spaghetti bijvoorbeeld.

Zwarte bonen in tomatensaus - recept van Purefoodie

Recept zwarte bonen in tomatensaus

Ingrediënten saus

  • 250 gram zwarte bonen
  • 100 gram chorizoworst
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel kerrie masala poeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • gepelde tomaten uit blik 2x 400 gram

Extra ingrediënten

  • 1 courgette
  • yoghurt of kwark
  • sla
  • wraps – zelfgemaakt

koken & tafelen algemeen
Voor dit recept heb ik gedroogde zwarte bonen gebruikt. Deze moet je eerst een aantal uur (halve dag) laten weken en vervolgens nog 1 tot 2 uur koken. Je kan er ook voor kiezen om een blik zwarte bonen te gebruiken.

Snipper de ui, rode peper en de knoflook. Snij de chorizo fijn. Wil je een vegetarische optie? Vervang de chorizoworst dan voor zongedroogde tomaat.

Fruit de ui in de pan tot ze mooi bruin worden (laat ze niet aanbranden). Voeg de knoflook, peper en chorizo toe en bak nog even goed mee. Breng op smaak met zout en peper, een scheutje gembersiroop en voeg de kerrie- en paprikapoeder toe. Maak je de vegetarische versie? Kies dan voor gegrilde paprikapoeder. Roer goed door

Voeg vervolgens de tomaten toe. Je kunt hiervoor ook verse tomaten gebruiken. Voeg als laatst de zwarte bonen toe aan de pan en laat minimaal 30 minuten pruttelen. Hoe langer je de tomatensaus laat pruttelen met de deksel er af, hoe dikker die wordt.

Je zwarte bonen in tomatensaus zijn klaar. Maar daar is je gerecht nog niet mee klaar, je kunt er voor kiezen om het te eten met spaghetti of rijst. Ik maakte ze met een wrap, zie hier een super makkelijk recept voor zelfgemaakte wraps met maar 2 ingrediënten. Bekleed je wrap met wat vers gegrilde courgette, voeg de zwarte bonen in tomatensaus toe en maak af met een eetlepel yoghurt of kwark. Dat klinkt heel gek misschien, maar dat maakt dit hoofdgerecht super fris. Echt!

Eetsmakelijk maar weer!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • Ziet er lekker uit! Dit recept staat dit weekend bij mij op het menu!

    • 4 jaar ago

      Wat super leuk om te horen, bedankt voor je reactie Demi! Hoe heeft het gesmaakt?

Leave A Comment