Hummus 2.0

De vorige keer vertelde ik al dat ik niet zo dol ben op kikkererwten, maar dat ik wel dol ben op hummus en falafel omdat je met smaken veel kunt doen.

De vorige keer voegde ik bijvoorbeeld feta toe aan de hummus waardoor het een heerlijke smaak kreeg. Vandaag maakte ik een nieuwe versie en ik denk dat ik die zelfs nog beter vind!

Voor tussen de middag op een (spelt) broodje of op een cracker. Bij de borrel of om je rauwkost in te dippen. Het is overal goed voor!

Wist je dat wanneer  je plantaardige eiwitten combineert met granen, je een goede vleesvervanger creëert? Door de verschillende aminozuren te combineren vorm je een eiwit wat overeenkomt met het eiwit wat ons lichaam gebruikt uit vlees.

Ingrediënten:

  • 1 blik (ja een blik) kikkererwten
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 teen knoflook (verse)
  • Zout en vers gemalen zwarte peper (flink wat)
  • 5 zongedroogde tomaten (geweekt in water)
  • 1 medjoel dadel
  • Sap van 1/2 limoen

hummus

Doe alle ingrediënten in een pot, en maak er met een staafmixer een puree van!

Simpel toch?!

Terwijl ik dit typ smul ik van een spelt broodje met hummus. Heerlijk!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • Kath Heide
    3 jaar ago

    Hey KIm,

    Voor de tweede keer deze versie van je hummus gemaakt en ie is echt super lekker!

    • 3 jaar ago

      Hoi Kath, Wat leuk om te horen! Fijn dat hij jou ook zo lekker smaakt. Ik maak hem regelmatig zelf ook.
      Fijne avond!

Leave A Comment

Related Posts