Hummus, een spread die je eigenlijk in het midden oosten vooral, heel erg veel vindt. Het staat eigenlijk altijd wel op tafel. Ook in Nederland zie ik het steeds meer voorbij komen.

Na het lezen van vele hummus recepten heb ik het onderstaande recept samengesteld. Ik moet zeggen, het is heerlijk geworden.

Je kunt hummus goed eten op brood, op crackers of rijstwafels of bijvoorbeeld als bijgerecht bij een hoofdgerecht.

hummus

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (of verse natuurlijk, vers moet je ze eerst weken en koken).
  • 1 theelepel hete paprikapoeder
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel masala of kerriepoeder
  • 50 gram fetakaas
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • zout en peper.

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en pureer deze in een keukenmachine of met een staafmixer (ik was het mesje van mijn pulser kwijt, dus deed het met een staafmixer en dat ging prima). Breng het geheel op smaak met zout en peper en proef! Als je meer pit wil, voeg dan chili poeder of een pepertje toe. Wil je het zoeter, voeg dan wat honing of dadels toe. Je kunt ook cottage cheese of andere roomkaas toevoegen. Ik vind m  perfect zo, maar probeer uit!

Eet smakelijk, geniet ervan:)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

4 Reacties

Leave A Comment

Related Posts