Hummus met aubergine

Wauw! Dit is echt een geweldige combinatie voor hummus, die ik niet zag aankomen. Deze hummus met aubergine is totaal anders dan de aubergine spread (oftewel baba ganoush) die ik eerder al eens met jullie deelde. Hummus met aubergine, gegrilde aubergine. Gegrilde aubergine krijgt een beetje een zoete smaak en is heel zacht.




Hummus met aubergine - Purefoodie recept

Recept voor hummus met aubergine

Ingrediënten voor een flinke pot hummus met aubergine:

  • 250 gram kikkererwten
  • 1,5 teen knoflook
  • 1 eetlepel ketoembar (korianderzaad)
  • 1/2 tot 1 aubergine
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 limoen of 1 eetlepel azijn

Snij de aubergine in dunne plakken. Leg in een vergiet en besprenkel met zout. Laat minimaal 30 minuten zo staan. Dep droog met een keukenrol en gril ze in een hete pan met een scheut olie. Bak aan beide kanten bruin en leg ze even apart. Laat de aubergine iets afkoelen en meng vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde massa.

Hummus  is lekker op een cracker, rijstwafel, op plakjes komkommer of om ander fruit in te dippen. Ook op een toastje of platbrood is deze kikkererwtenspread heerlijk! Het past goed in het rijtje met verantwoord broodbeleg.
koken & tafelen algemeen

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 Reactie

  • Roos
    3 jaar ago

    Ga ik van het weekend maken. Lijkt me heerlijk :)

Leave A Comment

Related Posts