Iets anders met asperges

Yes het is weer asperge seizoen. Wanneer iedereen rechts gaat, vind ik het altijd wel leuk om een reden te bedenken waardoor naar links gaan veel leuker is.  Zo ook met asperges, ze zijn op de traditionele manier natuurlijk super lekker, maar omdat je die recepten in overvloed kunt vinden, vind ik het leuk om iets anders te proberen zodat ik dit met jullie kan delen. Via Facebook zag je al een voorproefje, bij deze het recept!

Asperges hebben veel gezondheidsvoordelen

Asperges zijn super gezond. Ze hebben een ontgiftende en vochtafdrijvende werking. Asperges bevatten aminozuren die een gunstige werking hebben op je lever en bevatten ook ontzettend veel vitamine C.
Asperges kunnen je urine een sterke, specifieke geur geven. Deze sterke geur komt door de zwavelverbinding aspergezuur, dat het lichaam aanmaakt.

Asperges met iets anders

aspergesDit recept is voor 2 personen en dit heb je er voor nodig

  • 350 gram asperges
  • Balsamico azijn
  • Vers gemalen zwarte peper
  • goede olijf olie

Schil de asperges en snij het houtige stukje er af. Bewaar de schillen en de kontjes voor bouillon bijvoorbeeld. Zet een pan water op het gas en wacht tot het kookt. Kook de asperges ongeveer 7 minuten en leg ze dan even apart.

  • 150 gram tomaten (voorkeur: kleine tomaten)
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1/2 mozzarella bol
  • Verse peper en zeezout

Snij tomaten in parten en pluk de basilicum. Rooster de pijnboompitten en scheur de mozzarella in stukken. Doe alles bij elkaar in een kom en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Laat dit even staan voordat je verder gaat.

  • 2 kippendij filets
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • Verse zwarte peper en zout

aspergesSnij de kippendij filets in repen en marineer ze met een mengsel van bovenstaande ingrediënten. Laat enkele minuten intrekken terwijl de grillpan heet wordt. Bak de kip om en om goud bruin en leg ze dan aan de zijkant van de pan. Smeer de asperges in met een klein beetje olijfolie en grill ook deze aan alle kanten goudbruin.

Leg de asperges op een bedje van tomaat salade en leg de kip er naast. Maak je bord af met en beetje balsamico azijn.

Je kunt eventueel een broodje grillen op de nog warme grillpan en deze ernaast serveren. Wil je een koolhydraat arme maaltijd? Laat het broodje dan weg.

De schillen en kontjes van de asperges staan nu in de pan met het kookvocht van de asperges. Dit kan de hele nacht trekken zodat ik morgen heerlijke aspergesoep kan maken.

 

 

Tip: Ga je geen soep maken en asperges stomen, voeg de schillen dan toe aan het stoomwater.

Eetsmakelijk!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts