Dit is waarom je uit je mond stinkt

Als je knoflook hebt gegeten, begrijp je waarschijnlijk waarom je adem niet zo fris ruikt, maar soms zijn er momenten dat je adem stinkt en dat je niet weet waarom. Hier lees je wat de oorzaak zou kunnen zijn van jou stinkende adem en wat je er tegen kunt doen.

Outlet

Je hebt sterk ruikende voeding gegeten

Uiteraard krijg je van uien, humus en knoflook geen frisse adem, maar dit geldt ook voor sommige kruiden, voor koolsoorten, spruitjes, bloemkool en radijsjes. Zonder dat je het door hebt laten ze je een uur in de wind stinken. De ergste geur van dit eten is wel verdwenen na een paar uur, maar toch kan de geur nog redelijk aanwezig blijven doordat deze sterke voedingsmiddelen nog worden verteerd moeten worden in het maagdarmstelsel. Je kunt er voor kiezen om als je een van deze voedingsmiddelen hebt gegeten wat vaker je tanden te poetsen voor een frisse adem.

 

Je eet te weinig

Als je bezig bent met afvallen en te weinig eet, kan dit ook een slechte adem veroorzaken. Dat komt omdat er minder speeksel wordt geproduceerd als je weinig eet, waardoor de mondbacteriën vrij spel krijgen. Speeksel ruimt niet alleen voedselresten op, maar het breekt de voedselresten ook op in stukjes zodat het makkelijker door je keel glijdt. Zorg er voor dat je regelmatig eet. Het liefst zo’n 5x per dag. Je zal merken dat je een stuk aangenamer gaat ruiken.
Cadeauwinkel

Je drinkt veel alcohol

Alcohol zorgt voor een slechte adem. Deze alcohol adem houdt wel even aan, vermoedelijk niet alleen omdat het de mond uitdroogt, maar ook omdat er een specifieke geur vrijkomt als je lichaam alcohol verwerkt. Drink daarom altijd een glas water nadat je alcohol hebt gedronken.

Zeer hoge bloedsuikerwaarden

Dit is alleen het geval als je diabetes type 1 hebt. Dan heb je, als je extreem hoge bloedsuikerwaarden heeft je adem een zoete, suikerachtige geur. Dit kan gevaarlijk zijn. Als je diabetes type 1 hebt, houd hier dan rekening mee. Doe extra je best om je bloedsuikerspiegel onder controle te houden door koolhydraatarm te eten en vooral eiwitten en gezonde vetten te eten.

Je ademt door je mond

Door de mond ademen zorgt ervoor dat je speeksel verdampt, waardoor je mond uitdroogt zodat je mond minder goed in staat is om voedingsresten weg te spoelen. Sommige mensen ademen door hun mond tijdens hun slaap, maar veel mensen doen dit ook als ze sporten. Bij het sporten kun je hier rekening mee houden door voldoende te drinken tijdens de training. Ook kun je jezelf aanleren wat vaker door je neus te ademen.

Je rookt

Roken zorgt ervoor dat er meer stoffen worden aangemaakt in de mond en de longen, die zorgen voor een stinkende adem. Daarnaast droogt roken de mond uit, wat leidt tot een lagere speekselproductie. Stop met roken het is niet alleen goed voor je adem maar ook voor de rest van je gezondheid.
Outlet

Tot slot 

Vergeet tot slot niet dat de ene persoon van nature een frissere adem heeft dan de ander. Sommige mensen hebben zelfs niet tot nauwelijks last van ochtend adem. Dat komt omdat iedereen een andere speekselsamenstelling heeft en andere mondbacteriën. Dat is niet eerlijk, maar als je de bovenstaande tips toepast komt je al een heel eind met het bereiken van een frisse adem!

Ben jij op zoek naar lekkere gezonde recepten? Klik dan hier!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment