Kaaskoekjes

Zin in een zelfgemaakte hartige snack? Dan zit je nu goed. Deze kaaskoekjes zijn gevaarlijk lekker. Zeker als ze net uit de oven komen.. de geur maakt dat je er eentje in je mond wil stoppen, ik kon de verleiding niet weerstaan.  Ik heb je gewaarschuwd ;).

Dit recept heb ik gemaakt omdat ik een hapjes serveerde bij de film “The hundred foot journey”.  Ik maakte er een limoen crème bij, voor op het koekje en daar bovenop kwam een mini omelet.

Dit recept is in een handomdraai gemaakt en je kunt de koekjes ook prima als toastje gebruiken of gewoon als borrelsnack.

kaaskoekjes

Ingrediënten:

  • 150 gram geraspte oude kaas.
  • 100 gram boekweit meel of bloem (boekweitmeel is glutenvrij)
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels biologische rietsuiker
  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 1,5 eetlepel cayenne peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder

Mix bovenstaande ingrediënten met deeghaken door elkaar. Het voelt misschien gek om er suiker in te doen, maar dit is een smaakmaker die zorgt dat het koekje mooi krokant bakt en dat alle smaken bij elkaar komen.

Bedek het aanrecht goed met bloem, het deeg is een beetje plakkerig. Rol er met een deegroller het deeg plat en steek er rondjes uit. Bak ze in de oven op  200 graden 15 minuten. Let op, ga na 10 minuten even kijken, het hangt van je oven en de dikte van de koekjes af hoelang ze exact nodig hebben. Laat ze even rusten om knapperig te worden.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts