Kaasstengels

Kaasstengels van bladerdeeg. Gegarandeerd succes! Geloof me, deze kaasstengels doen het ALTIJD goed. De salsa die je hieronder ziet kan overal bij, en maken de kaasstengels tot een nog groter succes.

kaasstengels

 

Het recept voor deze kaasstengels is ontstaan door verschillende recepten te combineren. Zelf wat toe te voegen en uit te proberen. Uiteindelijk vind je een smaak die niet meer kan missen. Een perfect hapje voor bij de borrel, op een mooi gedekte feesttafel of als bijgerecht bij een tapas avond.

Recept kaasstengels

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg (roomboterbladerdeeg is het lekkerst) Je kunt het zelf maken maar ook kopen in het diepvriesvak van de supermarkt.
  • Zachte geitenkaas
  • honing
  • Gedroogde tijm
  • Grove zeezout korrels
  • Pistache nootjes
  • Walnoten/ Cashewnoten/ Amandelen (maar net welke noten je in huis hebt).
  • Een ei om te bestrijken

Rol de bladerdeeg uit, nog niet helemaal maar ongeveer drie kwart van de gewenste grootte. Smeer ze in met de zachte geitenkaas en sprenkel je hier de honing op.
Vermaal de nootjes en strooi deze over de zachte geitenkaas.
Een beetje peper kun je er nog overheen strooien.
Vervolgens plak je er nog een plak bladerdeeg overheen. En rol je de dubbele plak uit tot de gewenste lengte.
Snijd de plakken in dunne repen van ongeveer 1 tot 1,5 centimeter breed.
Smeer de plakken in met kwast gedoopt in ei. Sprenkel hierover wat zeezout met wat tijm en nog wat van het notenmengsel.

Ze moeten ongeveer  15 minuten in de oven op 180/200 graden en voilà!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts