Kip curry

Dit is echt een overheerlijke kip curry! Geïnspireerd door veel verschillende recepten, maar een geheel eigen creatie! een curry kun je prima maken als er gasten komen, het voordeel is dat je het in de middag al maakt en ’s avonds nog even op een laag pitje verwarmt. Hoe langer de saus in de kip kan trekken, hoe beter hij smaakt! Perfect dus:)

Snij 2 kippen dij filets in kleine stukjes en bak deze goudbruin samen met 1 klein gesneden ui. Maak de kip en ui op smaak met zout en peper.

Dan in de vijzel:

  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel masala
  • 1 eetlepel (afgestreken) paprikapoeder
  • 1 sjalotje
  • 2 centimeter gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 3 teentjes knoflook.
  • Deze pasta kun je afmaken met wat olijfolie.
  • Optie: Sambal


Als de kip net gaar is, voeg dan de curry pasta toe en bak deze een paar minuten mee (minimaal 3 minuten, blijf er bij en roer door zodat het niet aanbrandt).
Het hele huis gaat nu heerlijk ruiken. Voeg 30 tot 50 ml kokosmelk toe en een scheutje water en laat het geheel nog 30 minuten pruttelen. De laatste tien minuten voeg je de snijbonen toe. Dit kunnen ook sperziebonen of kouseband zijn.

Dit gerecht kun je eten met rijst, of cous cous. Wij hebben het vandaag op een Roti wrap gegeten, gehaald bij de Toko, gemaakt van kikkererwten.

 

chicken curry 1

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts