Kip uit de oven

Kip uit de oven, of van de barbecue, heerlijk  als je het mij vraagt! Ik haal mijn kip meestal van de markt, of bij de slager. Een klein kippetje voor met z’n tweeën is voldoende. Samen met wat gestoomde groenten (of gegrilde van de barbecue) en een stokbroodje heb je een volledige maaltijd, een heerlijke maaltijd!

kip uit de oven

Dit is een heel makkelijk recept voor een heerlijke kip, let er wel op dat wanneer je kip wat groter is, je de kip ook langer in de oven moet laten.

Ik heb de kip eerst ingesmeerd met een mengsel van wat honing, limoen, mosterdzaadjes, olie, zout en peper. Vervolgens heb ik zijn kont volgestopt met citroentijm en hem in een badje (ovenschaal) van ui en knoflook neergelegd. Even alle smaken laten intrekken (minimaal 30 minuten) en dan een uurtje in de oven op 190 graden! Het is wenselijk om de kip halverwege even om te draaien.

Optie, voeg wat sambal toe aan de marinade voor wat extra pit.

Eetsmakelijk:)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts