Knolselderij soep met kokosmelk

Vorige week ontdekte ik een fantastische service hier op de veluwe. Puur & dichtbij (klik). Ze hebben een app ontwikkeld waarin je groenten en fruit kunt bestellen bij de boeren uit de buurt. Zij halen het voor je op, en hebben op verschillende tijden en locaties een kraam staan waar jij je bestelling kunt ophalen. Je haalt het zelf uit de kratten en kan zien dat het zo van het land komt, de aarde zit er nog aan. Ik ben absoluut fan, en weet waar ik voortaan mijn Hollandse groenten en fruit vandaan haal.

Deze week had ik o.a. knolselderij en winterpeen. Nu is knolselderij inmiddels één van mijn favoriete wintergroenten. Ik doe het in een curry of gebruik het in een lasagne.

Dit keer iets anders, een knolselderij soep. Lekker romig door de kokosmelk en heel erg verantwoord vanwege de hoeveelheid groenten. Soep eten is een manier om gemakkelijk veel groenten binnen te krijgen, lees ook de tips om meer groenten te eten.

knolselderij soep

Ingrediënten:

  • 1 winterpeen
  • 1/2 knolselderij (als je met veel bent, kun je er ook een hele in doen).
  • 1 prei
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 gedroogde rode peper
  • 1 liter groente bouillon
  • 1 blikje kokosmelk van 400ml

Snipper de ui en fruit deze in een pan in een klein beetje kokosolie of olijfolie. Voeg de, in blokjes gesneden, winterpeen en knoflook toe. Dan kan de prei en de knolselderij erbij en is het een kwestie van goed doorroeren. Maak bouillon zelf of gebruik een bouillonblokje (ik gebruik een biologisch bouillonblokje, zonder gist). Voeg 1 liter bouillon toe. Leg de gedroogde rode peper bovenop en kook deze mee. Je kunt er ook voor kiezen om een verse rode peper toe te voegen, doe deze dan fijn gesneden tegelijk met de knoflook in de pan.

Laat het voor ongeveer 30 minuten lekker pruttelen op laag vuur.

Haal de gedroogde rode peper er uit. Pureer de soep glad en voeg dan de kokosmelk toe. Pureer nog een keer goed door met de staafmixer en serveer het met een takje groen (peterselie of basilicum bijvoorbeeld).

Heerlijk met een broodje kruidenboter, of een lekkere salade.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • Tonnie
    1 jaar ago

    Het was heerlijk, maar ik heb er een kleine verandering aan gegeven.
    alles roerbakken in een flinke scheut olijfolie en 2 cm verse gember erbij gedaan.

    • 12 maanden ago

      Wat een goede tip Tonnie! Dat ga ik ook eens proberen:)
      Liefs, Kim

Leave A Comment

Related Posts