Kokoskoekjes

 

kokoskoekjes

Voor de foodblogswap van maart 2014 maakte ik kokoskoekjes van Ruth’s bakery. Een blog met zoete recepten!
Ik maakte vandaag haar kokoskoekjes en heb daar mijn eigen draai aan gegeven.
Zo heb ik er een wat gezondere versie van gemaakt door geen gewone geraffineerde  suiker te gebruiken maar palmsuiker, een natuurlijke zoetstof.
Ik heb de volgende ingrediënten gebruikt:

  • 150 gram geraspte kokos
  • 100 gram palmsuiker
  • 3 eiwitten
  • 75 gram walnoten
  • Snufje zout

Doe de eiwitten en de palmsuiker in een steelpannetje en verwarm het heel langzaam. De suiker smelt in de eiwitten, het mag niet gaan koken/ borrelen. Haal het eiwit/suiker mengsel van het vuur en laat het eventjes afkoelen. Meng het met de kokos en de gehakte walnoten en een snufje zout.
Maak er vormpjes van met twee lepels of hoe jij het hebben wil. Bak de koekjes op 180 graden in 10 a 20 minuten gaar, het hangt af van de grootte hoelang ze gebakken moeten worden.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts