Kruidenboter, nu kun jij het ook zelf maken!:)

kruidenboterKruidenboter, de geur van de zomer komt je tegemoet. Maar ook in de winter is een plat broodje met wat zelfgemaakte kruidenboter heerlijk. Je kunt met kruidenboter, naast brood , ook je vlees insmeren voor extra smaak.

In de keuken gebruik ik veel roomboter en zeker voor de kruidenboter. Roomboter is van de boters, het minst bewerkte product, waardoor je lijf er de meeste voedingstoffen uit kan halen. Vetten zijn namelijk heel belangrijk voor de celopbouw en het herstel. Uiteraard is het belangrijk om (ook deze kruidenboter) wel met mate te eten.




Ingrediënten voor de lekkerste kruidenboter:

  • 50 gram roomboter (voor 2 personen is dit zelfs al vrij veel)
  • verse bieslook, fijngehakt.
  • 1 theelepel  (meer naar keuze) sambal badjak of zelfgemaakte sambal
  • snufje zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 kerrie masala poeder
  • optie: 1/2 teentje knoflook geperst.

Haal de roomboter een paar uur voordat je begint alvast uit de koelkast, zo kan deze alvast op temperatuur komen en is het makkelijker te bewerken. Je kunt er voor kiezen om alle ingrediënten in een keukenmachine of hakmolen te doen, ik raad dan wel aan om de knoflook van te voren klein te snijden. Hele stukken knoflook in je kruidenboter is niet lekker. Heb je geen keukenmachine, dan kan het ook prima met een vork, of zelfs met een mixer. Dan wel met de deeghaken, zeg ik uit ervaring.

Best simpel toch?

Gebruik de kruidenboter bijvoorbeeld over gevulde champignons (klik voor het recept) of bij een lekkere soep.

Geniet ervan!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts