Lasagne a la lekker romig!

Lasagne, je kunt het in verschillende vormen gieten, letterlijk en figuurlijk.  Je kunt verschillende soorten sauzen, groenten en pasta gebruiken, het gaat uiteindelijk om de opstapeling van de pasta, de saus en de groenten.



lasagna romig lekker

  • 200 gr slagroom
  • Ricotta ongeveer 300 tot 500 gram
  • 4 eieren
  • Verse spinazie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Kalkoenfilet of kipfilet
  • Mozerella
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicum
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder

Dit gerecht is niet geweldig gezond, maar het bevat geen suiker en geen onnatuurlijke toevoegingen als je de ingrediënten vers inkoopt. En het is LEKKER!!!
Meng in een kom de ricotta, de slagroom en de eieren. Voeg wat peper en zout, paprikapoeder en verse basilicum toe.
Snijdt de kipfilet of de kalkoenfilet in kleine blokjes en bak ze met wat peper en zout mooi goudbruin.
Fruit in een andere pan een uitje en voeg op het laatste moment wat vers gesneden knoflook toe. Als de knoflook in de pan zit kun je vrijwel meteen de spinazie toevoegen. Zet het vuur wat lager (middelmatig) en bak de spinazie tot het is geslonken.Pak dan een ovenvaste schaal of twee kleinere één persoons schaaltjes en vul deze met wat roommengsel, leg daar bovenop de spinazie en de kip en voeg wat lasagne bladeren toe, je kunt ook gewone pasta gebruiken. Breng vervolgens weer een laag spinazie en kip toe en maak het af met het romige mengsel.

Bovenop de ovenschotel kruimel je wat mozzarella en rasp je wat Parmezaanse kaas. Vervolgens moet het ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven.. en smullen maar!!:)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 Reactie

  • Mathijs
    5 jaar ago

    Deze is echt super lekker!

Leave A Comment