Lasagne met yoghurt, een heerlijk recept!

Ik realiseer me goed dat het gek klinkt, lasagne met yoghurt. Maar het was een gigantisch succes! Ik vind lasagne altijd heel machtig en heb na 3 happen genoeg. Dus ik ben opzoek gegaan naar een manier om de lasagne luchtig en fris te houden. Yoghurt bleek een perfecte uitkomst. Deze lasagne met yoghurt is vegetarisch, fris en valt niet zwaar op de maag. Hij is zo lekker dat hij deze week nog een keer op het menu staat.

Lasagne met yoghurt

Recept voor de lasagne met yoghurt

Dit recept is voldoende voor 4 personen. Wij aten er twee keer van en deze week staat hij weer op het menu. Yummm!

Ingrediƫnten:

  • 250 gram ricotta
  • 3 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram yoghurt (ik heb Griekse yoghurt gebruikt)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 2 uien
  • 7 champignons
  • 200 gram spinazie
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • peper en zout
  • lasagne vellen (kun je ook vervangen door in de lengte gesneden courgette)
  • 50 -100 gram feta kaas
  • 2 a 3 eetlepels Parmezaanse kaas

lasagne romigMeng in een kom de ricotta, eieren, yoghurt en de gedroogde kruiden. Pers de knoflook uit en meng deze er door heen. Breng op smaak met flink zout en peper.

Bak in een pan de fijn gesneden ui samen met de champignons in een eetlepel olie (olijfolie of kokosolie). Voeg de tomatenpuree toe en laat even mee bakken. Was de spinazie goed, en voeg toe aan de pan. Laat het slinken en breng op smaak met peper en zout.

Pak een stevige ovenschaal. Begin met het yoghurtmengsel. Voeg daar een laagje spinazie mengsel aan toe en leg daar lasagne vellen overheen. Kruimel wat fetakaas over de vellen en begin dan opnieuw. Eindig met een laag yoghurtmengsel en strooi er Parmezaanse kaas overheen.

Zet deze lasagne met yoghurt 45 tot 55 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden! Maak er een lekkere salade bij en klaar is je !

Laat je me weten wat je er van vind door een reactie onder deze blog? Ik vind het geweldig om te lezen wat jullie van mijn creaties maken!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • 3 jaar ago

    Top hap!! Ipv champignons die mijn kids niet lekker vinden: pijnboompitjes:)

    • 3 jaar ago

      Wat een super goed idee! Ga ik ook proberen volgende keer, pijnboompitten:) Bedankt voor je reactie Sanny.

Leave A Comment