Maaltijdsalade met bieten

De zomer is begonnen. En zoals jullie misschien al weten van vorig jaar, kan ik in de zomer iedere dag wel een salade eten. Of het nu een maaltijdsalade is of een side salad, tijdens de lunch of zelfs als ontbijt, het kan mij niet gek genoeg. Vorig jaar selecteerde ik de tien mooiste salades van mede bloggers, maar inmiddels kan ik mijn eigen toptien wel samenstellen. Leuk idee, zal ik eens gaan doen. Wat is jullie favoriete salade van Purefoodie? Laat het weten in een reactie onder deze blog:) Dank je wel alvast.

Bieten, mijn eigen bieten uit de moestuin zijn bijna klaar. Deze kocht ik nog even op de markt. Ik ben gek op de smaak van biet, het is lekker zoet waardoor het goed te combineren is met fruit en pit. Ook geitenkaas is een klassieke match met de bieten. Ik maakte een combinatie van al deze goed werkende ingrediƫnten en daar kon niet anders dan een lekkere maaltijdsalade uitkomen.



maaltijdsalade met bieten

Recept voor een heerlijke maaltijdsalade met biet

Dit is een recept voor twee personen. Verdubbel het recept voor een extra portie zodat je het bijvoorbeeld de volgende dag mee kunt nemen naar je werk.

Ingrediƫnten:

  • 3 bieten
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 50 tot 80 gram zachte geitenkaas
  • 3 flinke handen fijngesneden sla (niet te zuinig)
  • 1 handje verse basilicum
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 kippendijfilets
  • 1 eetlepel kerry poeder (of beter nog; kerrie masala)
  • 1/2 el pittige paprika poeder
  • 1/2 el gemberpoeder
  • flinke snuf zout
  • vers gemalen zwarte peper

Voor deze maaltijdsalade heb ik verse bieten gebruikt. Deze kook ik eerst. Afhankelijk van de grootte van de biet bepaal je de kooktijd. Dit is ergens tussen de 30 en 60 minuten. Winterbieten hebben wat langer nodig. Kook in ruim water en prik af en toe met een scherp mes tot je er gemakkelijk in kunt prikken. Giet af en laat de bieten afkoelen. pel de bieten pas als hij is afgekoeld. Heb je minder tijd? Schil en snij de biet dan in kleine blokjes voor je het kookt. Binnen 20 minuten zijn de stukjes gaar. Je verliest wel wat rode kleur.

Snij de kippendijfilets in kleine blokjes. Zorg dat ze ongeveer even groot zijn zodat ze gelijkmatig garen. Bak de kippenblokjes in een scheutje plantaardige olie om en om goud bruin. Voeg de kerrie-, paprika- en gemberpoeder toe en roer de kip goed door. Breng op smaak met flink zout en peper. Bak enkele minuten door en laat staan in de warme pan (van het vuur af).

Zo de voorbereiding heb je nu klaar, pak een grote kom om je maaltijdsalade af te maken. Snij de bieten in blokjes als je dit nog niet gedaan had. Probeer de maximale grote van een dobbelsteen aan te houden. Het liefst nog iets kleiner. Voeg de geitenkaas toe en roer goed door. Snij de rode ui in halve ringen, zo dun als je kunt. Haal de ringen los en voeg toe aan de salade. Voeg dan ook de basilicum en de sla toe en roer goed door.

Snij de appel in kleine stukjes (zo fijn als je kunt) en voeg toe samen met wat limoensap. Breng op smaak met wat verse zwarte peper en klaar is je salade!

Eetsmakelijk:)

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts