Mijn eetweek deel 2

Wat een leuke mailtjes, Reacties op Facebook en appjes kreeg ik van jullie na mijn eerste online eetweek! Die houden we erin. Ik vind het oprecht heel erg leuk om mijn ervaringen rondom eten met jullie te delen.

Zelfgemaakte theeEr zijn inmiddels alweer bijna twee weken voorbij. Genoeg beleeft! Om er voor te zorgen dat de mensen om mij heen niet wegkwijnen van de griep raad ik iedereen aan een lekker zelfgemaakt theetje te drinken. Verse gember, munt en een kaneelstokje doen wonderen! Geloof me. Ook brandnetelthee is heel erg goed. Blijf veel groenten eten, laat je buurvrouw een lekkere groente bouillon maken (of je man, of je moeder). En slaap. In je slaap herstel je.

Voor dit theetje heb ik wat gember, een kaneelstokje en verse munt in een glas gedaan. Een goede tip (maar minder mooi voor de foto) is om deze ingrediënten in een thermosbeker te doen. Laat het een uurtje staan en alle smaken zijn er in getrokken, heerlijk! Niet alleen als je griep hebt.

De afgelopen week maakte we ook weer eens zelf pasta. Dat is toch wel een beloning hoor. Het kost even wat tijd, maar daar krijg je ook veel voor terug. Het werd ravioli met een champignon roomsaus. De ravioli was gevuld met groenten en vegetarisch gehakt. Yumm, het water loopt me in mijn mond als ik er aan denk. Zal ik er een recept van maken voor op purefoodie.nl? Bij genoeg animo ga ik me nog een keer uitsloven om er mooie foto’s van te maken ;)!

Ik maakte ook heerlijke curry en deze avocado salade heb ik zelfs twee keer gemaakt, zo lekker!

Hotspots!

Yes uit eten, ik ben er gek op. Ik lunchte deze week een keer bij Hajé restaurant langs de A6, voor mijn werk. Ze hebben daar heerlijk verse sappen en werken het liefst met biologische en lokale producten. Helemaal in mijn straatje dus! Ik zou het geen probleem vinden om hier vaker een vorkje te prikken onder werktijd;).

Ik ben ook een weekend in Rotterdam geweest deze weken. Dat is echt een Foodwalhalla! Ik volg De Buik van Rotterdam al een tijd met veel plezier via Facebook, en heb nu zelf wat tentjes uitgeprobeerd! Het pop-up restaurant Green Delight met mijn nieuwe grote vriend Benson is één van mijn favorieten van dit weekend. Verse producten, goede kaart en de sfeer is erg relaxed!

Rotterdam

Als laatst heb ik voor jullie de Lotus Launge in mijn eigen stadje Harderwijk in de aanbieding! De keuken van Azie, van sushi tot octopus (had ik nooit eerder gegeten). Prachtige presentatie, verse producten en veel keuze! Ik ging samen met mijn vader, een laatste vader-dochter uitje waarbij ik zijn achternaam draag ;)!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment