Mijn stamppot rauwe andijvie

Het wordt herfst, dus is het weer stamppot tijd! Het is de eerste van dit jaar en hij smaakte fantastisch. Natuurlijk voor jullie het reept van mijn versie van deze lekkere stamppot rauwe andijvie. Hollandse pot!

stamppot rauwe andijvie

Ingrediënten voor 2 personen (let op, het is wel veel):

  • 250 gram aardappels of zoete aardappels (voor een super verantwoorde maaltijd)
  • 300 gram andijvie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 ml amandelmelk
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • De schil van 1 limoen
  • Zout en peper

Zet een pan met water, de geschilde aardappels en een snufje zout op het vuur. Laat de aardappels ongeveer 20 minuten koken.

Ondertussen: Was de andijvie goed en snijdt het vervolgens fijn. Rooster de pijnboompitten. Verwarm de amandelmelk.

Als de aardappels gaar zijn, giet het water dan uit de pan en zet de aardappels kort weer terug op het vuur. Haal na ongeveer een halve minuut weer van het vuur en stamp ze fijn met wat peper en zout. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en stamp de aardappels nog een keer flink door. Voeg vervolgens ook langzaam de verwarmde melk EN de geraspte limoenschil toe en roer goed door met de stamper. Als de aardappel puree lekker smeuïg is, voeg dan als laatst de pijnboompitten en de andijvie toe. Roer goed door me een opscheplepel en serveer bijvoorbeeld met een lekkere braadworst.

Geniet van deze heerlijke Hollandse maaltijd!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts