Mueslikoeken, voor ontbijt en tussendoor

Mueslikoeken, altijd als ik dit soort koeken maak zijn ze net een beetje anders. Dit keer zijn ze wel heel erg goed gelukt en kan ik het niet laten om ze met jullie te delen. Ze zijn suikervrij EN glutenvrij, lactose vrij en echt… geloof me.. super lekker!

Ik maak mueslikoeken vaak om ze de rest van de week als ontbijt mee te nemen. In de werkelijkheid zijn de mueslikoeken of ontbijtcakejes op dinsdag al op, maar het idee is leuk. Ze doen het overigens ook goed als tussendoortje bij de thee. Het gebeurd me meer dan eens dat er iemand op de thee komt, ik niets in huis heb en snel wat mueslikoeken in elkaar flans.

koken & tafelen algemeen
Deze mueslikoeken vallen in dezelfde categorie als de ontbijtcakejes die ik dit weekend op Facebook deelde. Super leuk om te lezen dat jullie ze massaal gemaakt hebben.

mueslikoeken - recept van purefoodie.nl

Recept mueslikoeken

Genoeg geklets over hoe lekker deze koeken wel niet zijn. Hier het recept! Veel bakplezier.

Ingrediënten:

  • 3 dadels
  • 1 eigeel
  • 20 gram kokosolie
  • 60 gram amandelmeel
  • 80 gram havervlokken
  • 1 theelepel wijnsteen bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 appel
  • 100 gram rozijnen (minimaal 30 minuten in warm water geweekt)

Leg eerst 100 gram rozijnen in een bak lauwwarm water. Voeg eventueel wat limoensap toe voor een frissere smaak.

Mix de dadels met het eigeel in een keukenmachine tot een romige massa. Voeg de kokosolie hier aan toe en mix goed door.

muesli-koekMeng in een grote kom de amandelmeel, havervlokken, bakpoeder, zout en kaneel door elkaar.

Voeg het dadel ei mengsel bij de rest van de ingrediënten in de kom. Snij een appel zo fijn als je kunt en voeg ook deze toe aan je muesli-koek-mengsel.

Als laatst laat je de rozijnen goed uitlekken en dep je deze droog met een keukenpapiertje of een schone theedoek. Voeg ze aan je koek mengsel toe en kneed er ballen van. Het lijkt of de ballen uit elkaar vallen, maar duw ze aan elkaar en bak ze 20 minuten in een oven op 180 graden.

In mijn recepten probeer ik altijd zoveel mogelijk variaties te bedenken voor mensen met een intolerantie of allergie. Deze koeken zijn niet geschikt voor mensen met een ei allergie of een veganistisch dieet.

Een net iets andere mueslikoek

Door de amandelmeel in deze mueslikoeken te vervangen door gewoon meel of speltmeel zijn de koeken nog net zo lekker maar niet meer glutenvrij. Voor de echte zoete kauw kan er nog een extra eetlepel honing bij, maar dat is echt niet nodig. Ze zijn heerlijk zoals ze zijn.

Ik heb eerder al eens mueslirepen met jullie gedeeld. Twee varianten. Mueslirepen met banaan en glutenvrije mueslirepen. Bovenstaande mueslikoeken zijn absoluut de beste tot nu toe. Wat vinden jullie?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • Greet
    3 jaar ago

    Havervlokken is toch hetzelfde als havermout, of heb ik dat verkeerd…
    Maar daar zitten toch gluten in?

    • 3 jaar ago

      Hoi Greet, Havermout zijn gemalen havervlokken. Deze worden echter vaak aangevuld met andere granen. Havermout wordt ook vaak gemaakt in dezelfde machines waar glutenrijke granen in verwerkt worden. Als je pure hele havervlokken gebruikt zijn die glutenvrij. Let wel altijd goed op de verpakking, er kunnen dus gluten inzitten. Van nature is haver glutenvrij.
      Bedankt voor je vraag, fijne dag!

Leave A Comment

Related Posts