Muesli reep, gluten vrij

Zo nu en dan verbeter ik mijn recepten door gewoonweg wat uit te proberen met verschillende ingrediënten. Dit recept van een muesli reep vind ik absoluut het delen waard. Er zit namelijk een groot verschil in met mijn vorige recept . Er zitten geen gluten in.

Een muesli reep kun je als verantwoord tussendoortje eten. Wanneer je het zelf maakt, weet je wat je eet en kun je er voor zorgen dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Geen geraffineerde suikers of zoet en smaakstoffen, geen synthetische stofjes om je eten langer te bewaren. Deze muesli reep is in een hand omdraai gemaakt en absoluut gezond!

muesli reep gluten vrij

Ingrediënten:

  • 80 gram gemengde noten (walnoten, amandelen, hazelnoten)
  • 50 gram amandelmeel
  • 20 gram sesamzaad
  • 20 gram kokosolie
  • 1 eiwit
  • 20 gram honing
  • 1 dadel
  • 1 handje gedroogd fruit (bijv: cranberry’s)

Hak de noten fijn en smelt de kokosolie. Meng alles door elkaar  en leg het mengsel op een bakplaat. Maak een plaat van ongeveer 1,5 centimeter dik, druk het goed aan en strijk het glad. Bak 15 minuten op 190 graden.

Als het uit de oven komt, verdeel de plak dan direct in repen. Laat vervolgens even afkoelen en hard worden. Voilá, je eigen reep!

Eet smakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts