Mueslirepen, zelfgemaakt met pure ingrediënten

Mueslirepen maken, ik hoor je denken, waarom zou ik? De mueslirepen uit de supermarkt zitten vaak vol met suikers en conserveringsmiddelen, terwijl een mueslireep in mijn geval een bewust gezonde keuze is.

Ik vind het erg prettig om te weten wat ik eet. Als ik weet wat er in een product zit, kan ik een bewuste keuze maken om een product wel of niet te eten. Het liefst eet ik zo puur en natuurlijk mogelijk, daarom dit heerlijke recept voor zelfgemaakte mueslirepen. Naast zelfgemaakte mueslirepen met pure ingrediënten heb ik al een keer de zelfgemaakte muesli met jullie gedeeld, voor muesli en mueslirepen geldt hetzelfde. De supermarkt varianten zitten vaak vol met suikers en conserveringsmiddelen. Ik daag je uit om eens naar de ingrediëntenlijst te kijken.

Mueslirepen, niet alleen als snack

Mueslirepen worden vaak als snack gezien, maar ik wil je bij deze nog een aantal andere ideeën geven om mueslirepen voor te gebruiken. Wat dacht je van de lunch? 2 mueslirepen en wat rauwkost of een salade maken een prima lunch. Datzelfde geldt voor het ontbijt, een mueslireep is ideaal voor als je niet veel tijd hebt om te ontbijten, en ook nog eens erg voedzaam. Naast lunch, ontbijt en snack kun jemuesli repen ook heel goed verwerken in een dessert bijvoorbeeld. Serveer een zelfgemaakte mueslireep met yoghurtijs voor een verrassend puur en gezond toetje.

Wil je de glutenvrije variant? Kies dan voor dit recept.

Op zoek naar meer gezonde snackvariaties? Lees dan mijn blog met 10 verantwoorde snack ideeën.

ontbijt met mueslirepen - recept van purefoodie.nlIngrediënten voor het maken van de mueslirepen

  • 1,5 kopje havervlokken (koffiekopje)
  • 2 bananen
  • 4 a 5 eetlepels kokosolie
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 10 dadels
  • 1 handje pistache noten
  • 1 handje amandelen
  • 1 handje sesamzaadjes
  • 1 handje zonnenbloempitten
  • 1 handje gedroogde cranberries

Smelt de kokosolie in een pannetje (laat het niet te heet worden), als het gesmolten is prak er dan twee rijpe bananen doorheen.
Meng alle andere ingrediënten door elkaar nadat je de noten en de gedroogde vruchten hebt fijn gehakt.
Meng nu alles door elkaar tot het een plakkerig geheel wordt, leg het op een bakplaat en druk aan met een lepel.
Zeet het 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en snijd de mueslireep als hij nog warm is in stukken.
Laat ze afkoelen of eet ze lauw warm op.

koken & tafelen algemeen
Choco yoghurt:

  • 3 a 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel cacao
  • 1 theelepel honing

Meng de yoghurt met de honing en de cacao door elkaar en maak de yoghurt af met een stuk fruit (sinaasappel is heel lekker in combinatie met de cacao).
Deze yoghurt samen met een mueslireep zorgen voor een heerlijk ontbijt!
Een goed begin van de dag.

Ik vind het geweldig om recepten terug te zien via verschillende social media-kanalen, deel gerust uit:)

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

3 Reacties

  • Claire
    2 jaar ago

    Super recepten! Bedankt !

  • Claire
    2 jaar ago

    Super recepten. Bedankt!

    • 2 jaar ago

      Graag gedaan Claire! Bedankt voor je reactie :)

Laat een reactie achter bij Kim Reactie annuleren

Related Posts