noedelsoepje kip masala

Gister avond maakte ik een nieuwe favoriet! Er gaat even wat werk aan vooraf, maar je kunt het van te voren maken en het is echt fantastisch lekker. Het is geïnspireerd op een soepje wat mijn tante maakte met sinterklaas (lang geleden alweer), waar ik het recept niet van heb maar wel de smaken nog goed van kan herinneren. Zo gaat dat bij mij, ik proef iets en maanden later komt dat dan ineens weer boven. Ik ga opzoek in mijn keukenkast naar smaken en zo ontstaat er dan vaak een combinatie.

Meestal doe ik maar wat:). En soms, of eigenlijk geregeld, wordt het dan een succes zoals dit noedelsoepje!

noedelsoep

Ingrediënten:

  • kippendijfilet ( 4 stuks voor 2 personen)
  • Curryblad gedroogd (ongeveer 5 stuks)
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 rode peper
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 liter water
  • 1,5 eetlepel masala poeder
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook (mag ook minder als je niet gewend bent knoflook te eten).
  • 1 prei
  • Roerbakmie ongeveer 3 handjes ongekookt
  • Gedroogde chilipepers
  • Peper en zout

Vul een pan met water (ongeveer 2 tot 3 liter), doe hier 2 bouillonblokjes bij. Je kunt er altijd op het laatst nog een extra bouillonblokje erbij doen als je dat wil. Voeg vervolgens een grof gesneden rode peper, een eetlepel kurkuma en gedroogde curry bladeren. Deze koop ik bij onze Indische Toko. Voeg ook de kippendijfilets toe aan het water en laat ze ongeveer 20 minuten koken. Haal dan de pan van het vuur maar laat de filets er nog even lekker in liggen. Gooi de bouillon niet weg als je de kip er uit haalt.

Na ongeveer 30 minuten laat je de kippendijfilets uitlekken, afkoelen en scheur je ze als het ware uit elkaar. Zet je, uit elkaar geplukte, kip apart. Pak een grote pan en bak hierin twee fijngesneden uitjes tot ze goed gekarameliseerd zijn. Er ontstaat een zoete geur. Voeg hier vervolgens de in dunne plakjes gesneden knoflook aan toe en vervolgens kort daarna de prei. Breng dit geheel op smaak met vers gemalen zwarte peper, 1,5 eetlepel masala kruiden, een theelepel gedroogde chilipepers (naar smaak, als je van pittig houdt mag er nog een theelepel bij) en een klein beetje zout. Voeg direct de kip toe en bak kort om en om. Alle geuren komen nu vrij, dit ruikt fantastisch. Dan mag de bouillon erbij waar je de kip in gekookt hebt. Schep niet alle bouillon in één keer erbij maar kijk even hoeveel je erin wil doen. Ik heb denk ik ongeveer 1,5 liter gebruikt van de 2,5 liter waar ik de kip in gekookt heb. Breng het geheel aan de kook en haal dan direct van het vuur. Ongeveer 5 tot 10 minuten voordat je gaat eten zet je de pan weer op een rustig vuurtje en als het begint te koken doe je de mie erbij. Dit heeft maar 2 minuten nodig (kijk even op de verpakking) en dan zet je het vuur direct weer uit. Serveer dit met een lekkere salade of gewoon zo.

noedelsoep

Eet smakelijk!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts