Noodle bowl

Even snel een maaltijd in elkaar knutselen zonder dat het direct een ongezonde maaltijd wordt? Dan is deze noodle bowl een heel goed idee! Eerder schreef Anita al een artikel over hoe je een perfecte poké bowl maakt, super hip, alles in een bowl. Het is vooral makkelijk en het eet heel fijn. Dus snel aan de slag met dit recept en eet smakelijk!

Super makkelijk recept voor een noodle bowl - op www.purefoodie.nl

Recept noodle bowl

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1/2 courgette
  • 1 grote of 2 kleine wortels
  • 4 lente ui
  • 100 gram tofu
  • 100 gram noodles gekookt
  • 1/2 centimeter verse gember
  • 2 eetlepels soja saus
  • 1 eetlepel kecap manis
  • 1 eetlepel zoete soja kecap
  • Optie: verse koriander of peterselie
  • Optie: verse rode peper

Snij de tofu in kleine blokjes. Bak de tofu in kokosolie met een beetje zwarte peper. Als je de tofu aan alle kanten bruin gebakken hebt dan blus je het af met een eetlepel kecap manis en een eetlepel zoute soja saus.

Kook de noodles kort, tot ze beetgaar zijn.

Snij de courgette en de wortel zo dun mogelijk of gebruik een Juliennesnijder.

Snij of rasp de gember zo fijn mogelijk en doe deze als eerste in je kom met sojasaus en eventueel een fijn gesnipperd rood pepertje.

Voeg de courgette, de wortel, de tofu en de noodles toe aan je ‘bowl’. Maak je gerecht af met fijngesneden lente ui en groene kruiden. Voor extra smaak kun je een scheutje zoete sojasaus toevoegen, maar dit is niet perse nodig.

Je kan dit gerecht gewoon met een vork eten, maar ook met stokjes als je dat leuk vindt!

Als je het recept gemaakt hebt, deel je dan een foto op Instagram? Vergeet mij niet te taggen :).

 

Leave A Comment