Notentaartje

Voor mijn verjaardag maakte ik dit notentaartje! Nou ben ik in december jarig en in die maand eet ik al veel te veel onverantwoord lekkers, dus ik maak iets kleins en gebruik verantwoorde ingrediënten. En dit taartje bleek fantastisch! Het is heel compact en heeft een verrassende zoete smaak.

notentaartje

Ingrediënten:

  • 100 gram volkoren bloem
  • 100 gram plantaardige boter
  • 3 eidooiers
  • 4 eetlepels amandelmelk
  • 250 gram noten (gemengd, ik heb vooral pecan en walnoten gebruikt, maar ook amandelen)
  • 80 gram dadels
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • snufje zout

Hak de noten fijn (een beetje grote stukjes is geen ramp) en bewaar wat pecannoten voor op de top.
Ook de dadels mogen heel fijn worden gehakt.
Meng het bloem met de zachte boter (laat de boter buiten de koelkast zacht worden) en voeg hier een snufje zout en de agavesiroop aan toe. Voeg dan de ei dooiers toe, de noten en de dadels en maak het af met een scheutje amandelmelk voor de smeuïgheid. Het wordt een plakkerig deeg.

Het deeg heb ik in een klein ovenschaaltje gebakken, ongeveer een uur op 160 graden. Let wel goed op, want iedere oven is anders.
Schrik niet van het vocht dat gaat koken in de oven, het komt uiteindelijk helemaal goed!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts