Ontbijt muffin

Wat is er nou lekkerder dan ontbijten met een muffin! Een super verantwoorde ontbijt muffin, gemaakt van voedzame ingrediënten die je genoeg energie geven om de ochtend mee door te komen.

 

Als ontbijt naast een bakje yoghurt met fruit of voor bij de lunch tijdens een picknick naast een lekkere salade. Dit recept is voor 12 kleine muffins, als je wat grotere (vollere) muffins maakt, dan kun je er ongeveer 10 uithalen. Je kunt ze prima een aantal dagen (max. 4 denk ik) bewaren in een afgesloten zak of bak.

foto 2 (2)

Het recept is vrij simpel. Neem een kopje (grootte maakt niet zoveel uit zolang je in 1 recept maar hetzelfde kopje gebruikt), een lepel en een kom.  Oh ja en je hebt ook een bakplaat met muffinvormpjes nodig.

Ingrediënten:

  • 2 kopjes havervlokken
  • 1/2 kopje amandelmeel
  • 2 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels kokos olie
  • 2 medjoel dadels (voor de zoetekauw 4 dadels)
  • 2 eetlepels honing/ agavesiroop/ kokosbloemsuiker (wat je in huis hebt)
  • 2/3 kopje amandelmelk
  • Gedroogde cranberry’s en gedroogde mango

voor

Als je grove havervlokken gebruikt raad ik aan om deze eerst te malen (het hoeft niet perse, maar dat geeft een iets fijnere structuur aan je muffin). Meng de havervlokken met de amandelmeel, de wijnsteenbakpoeder en het zout en voeg vervolgens de eieren en de kokosolie toe. meng het goed door elkaar. Snijd de dadels in fijne stukjes en voeg deze tegelijk met de honing ook toe aan je mengsel. Het krijgt  een plakkerige structuur. Voeg dan kleine beetjes melk toe tot je deeg wat soepeler word en je er goed door heen kunt roeren met je lepel. Het moet ook weer niet te vloeibaar zijn.  Als laatst roer je er stukjes gedroogd fruit door, je kunt hierin variëren, je kunt bijvoorbeeld ook kokos toevoegen of gojibessen, leef je uit:). Als alles gemengd is schep je de vormpjes vol. Ik heb ze tot net onder het randje gevuld, ze rijzen niet echt , dus je kunt ze ook rustig tot de rand vullen. Zet ze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en klaar zijn ze! Warm zijn ze fantastisch maar koud  zijn ze ook heel goed te doen!

foto 3 (1)

Smakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts