Ontbijtkoek a la Kim

Recepten als deze ontstaan als volgt: Ik word wakker en er is geen yoghurt, brood, cracker, rijstewafel of iets in huis. Dan blijft er nog 1 oplossing over, zelf aan de slag.

Ik maak een basis van boter, meel (bloemvervanger) en wel of geen ei en een snuf zout en voeg hier zoet of hartige ingrediënten aan toe. Ik ga net zolang door met toevoegen van ingrediënten tot ik vind dat de structuur van het beslag/deeg, goed is en dan doe ik het in de oven. Hoe lang en hoe hoog? Ik doe vaak maar wat, en nee het lukt echt niet altijd goed.

Maar vanmorgen maakte ik dus bij toeval een perfect recept voor ontbijtkoek! Lekker joh! Trouwens, hij is gluten, suiker en lactose vrij. Fijn hè

Komtie,

ontbijtkoek

Ingrediënten:

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram boekweit meel
  • 50 gram dadelstroop (je kunt ook gepureerde dadels gebruiken, of honing)
  • 80 gram gemengde en gehakte noten (ik gebruikte zonnebloempitten, amandelen en walnoten)
  • 1 ei
  • Snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 handje gedroogde cranberry’s

Zet de mixer klaar, met deeghaken. Mix de boter met de dadelstroop tot een zachte massa. Voeg vervolgens de boekweit meel en het bakpoeder toe en mix het enkele minuten goed door. Voeg dan het ei en de noten toe.  Vergeet geen zout toe te voegen, dit geeft de zoete smaken een boost. Maak het recept af met een flinke hand gedroogd fruit naar keuze. Ik gebruikte Cranberry’s omdat ik daar erg gek op ben, maar je kunt ook gedroogde abrikozen of rozijnen gebruiken.

Doe het mengsel vervolgens in een bakvorm, het is een kleverig net geen cake beslag. Je kunt het ook vormen op een bakpapiertje. Maak een plak van ongeveer 2 tot 3 centimeter dik. Bak je ontbijtkoek af in een voorverwarmde oven, 30 minuten op 170 graden.

Ben je met veel thuis, maak dan het dubbele;)

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

3 Reacties

  • Anastasia Hacopian
    4 jaar ago

    Geweldig! Een gat in de markt! Dankjewel.

  • Lisette
    3 jaar ago

    Hoi Kim, Klinkt goed dat ontbijtkoekrecept! Maar hoe kan het lactose-vrij zijn als er roomboter in zit?
    groepjes Lisette

    • 3 jaar ago

      Roomboter is gemaakt van melk vet, daar zit nagenoeg geen lactose meer in. Wil je helemaal save? Ga dan even na bij de natuurwinkel welk product je kunt gebruiken. Mensen met een intolerantie voor lactose kunnen gewoon roomboter eten.

Leave A Comment

Related Posts