Ore are voor de Flair!

Voor de Flair kookte ik samen met mijn oma Ore are! Een heerlijk Indisch gerecht wat je kunt serveren bij bijvoorbeeld een rijsttafel. We hebben een hele gezellige ochtend gehad samen met de styliste, de visagiste en de fotograaf! Wat een ervaring, vooral voor mijn oma. Ik ben zo trots op haar!

Ore are voor de Flair nr 20

Voor jullie natuurlijk het recept! Je kunt het recept ook lezen in de Flair nr 20 van 2014

Ingrediënten:

  • Een halve spitskool
  • 2 tomaten
  • Een onsje ontbijtspek
  • 250 gram garnalen
  • 4 a 5 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook (naar smaak)
  • Een rode peper (lombok)
  • 1 of 2 bouillonblokjes
  • Sambal badjak (naar smaak) Je kunt natuurlijk ook zelf sambal maken.
  • Peper en zout
  • Olie om in te bakken (kokosvet is ook prima)

koken & tafelen algemeen
Snijdt alle ingrediënten klein en bak als eerst je uitje met de peper in wat olie, voeg vervolgens de spitskool en de knoflook toe en bak het even goed aan alle kanten. De pan moet goed heet zijn voordat je begint. Bak het niet te lang (2 a 3 minuten), anders verbrand de knoflook. Voeg vervolgens de ontbijtspek toe. Verkruimel een bouillonblokje in de pan en voeg de tomaten toe, laat ze even koken. Breng het vast op smaak met een beetje zeezout (niet te veel want je hebt ook al een bouillonblokje gebruikt). Als de tomaten een beetje zachter zijn geworden (enkele minuten) mogen de garnalen erdoor. Dan klop je de eieren los met wat vers gemalen peper en voeg deze als laatst toe in de pan met groenten. Roer ze goed door elkaar tot het gestold is.

Opties: Je kunt nog wat verse gember toevoegen of cashewnoten voor extra bite en smaak maar dat is eigenlijk niet nodig, er zit al super veel smaak aan!

Eet smakelijk, wij hebben ervan genoten!

Samen met oma! Trots

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts