Ovenschotel geitenkaas met dadel en rijst!

Het recept van vandaag is typisch een geval van.. een gouden combinatie. Ik kan er verder niet veel over zeggen.. ik denk dat je het gewoon een keer moet proberen. Ik beloof dat je er mensen erg blij mee gaat maken.

Je kunt het van te voren maken, het kost niet veel tijd en heeft niet zo heel veel ingrediënten. Maak er een lekkere salade naast en je hebt een prima avond maaltijd.

Voor
Voor

Ingrediënten:

  • Meergranenrijst (kopje per persoon + 1)
  • 200 gram champignons (voor 2 personen)
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 100 ml crème fraiche
  • Zachte geitenkaas
  • Parma ham
  • Peper en zout.
  • 3 grote medjoel dadels
  • Optie: Walnoten

Voorbereiding:

Kook de rijst volgens de instructies die op de verpakking staan. Je kunt ook zilvervlies rijst gebruiken of witte rijst. Bak de champignons en de ui tot ze goed bruin zijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg ongeveer 2 minuten voordat je het vuur uitzet de knoflook toe (in dunne plakjes gesneden).

Doe de rijst samen met de crème fraiche en het champignon-ui mengsel in de ovenschaal, meng goed door elkaar. Meng ook de klein gesneden dadels er doorheen.

Druk het mengsel een beetje aan in de ovenschaal en brokkel er stukjes geitenkaas overheen. Maak het af met krullen van parma ham en zet het een kwartier in de voorverwarmde oven van 180 graden.

Het water loopt me in de mond als ik dit schrijf, zo lekker!

Na
Na

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts