Ovenschotel met groenten en mosterd

pastinaakPastinaak zat deze week in de Beebox en is in de winter één van mijn favoriete groente. Je kunt ze koken, stoven, bakken of verwerken in een heerlijke ovenschotel zoals deze. De Beebox deze week heeft me ontzetten geïnspireerd om weer nieuwe recepten te maken.  Zo maakte ik natuurlijk die heerlijke gebakken aardperen en wilde ik nu gaan voor iets makkelijks, een ovenschotel vind ik altijd ideaal. Je maakt het van te voren, zodat je het alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Vervang de bloemkool door aardappelen en je hebt meer koolhydraten mocht je daar behoeften aan hebben.

 

 

 

ovenschotelHoe maak je deze heerlijke ovenschotel?

Dit heb je nodig:

  • 1/2 bloemkool
  • 1 pastinaak
  • 125 gram paddenstoelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 75 gram feta kaas
  • peper en zout
  • optie: 1 theelepel honing

Snij de roosjes van de bloemkool af en schil de pastinaak. Snij de pastinaak en bloemkool in ongeveer gelijke stukken en kook ze 5 minuten. Laat ze goed uitlekken en leg ze vervolgens in een ovenschaal. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze door de helft. Meng de paddenstoelen met de groenten. Meng in een klein bakje de olijfolie, mosterd en eventueel een drupje honing. Giet de marinade over de groenten en hussel goed door. Brokkel als laatst de feta over de groenten en schuif in de oven op 180 graden. Na 30 minuten is je ovenschotel klaar.

Wil je wat zachtere groenten in je ovenschotel? Kook de groenten dan iets langer, of stoom ze.

Voor hem maakte ik er een paar gehaktballen bij en voor mij wat falafel. Eetsmakelijk.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

Leave A Comment

Related Posts