Paprika soep met garnalen

Het is buiten koud en binnen lekker warm, wat is er lekkerder dan een kop loeihete soep op schoot en een filmpje aan.

Als ik soep maak, maak ik meestal meteen veel (2 liter). Wat ik over heb, eet ik de volgende dag of vries ik in voor een volgende keer.

Dit soepje maakte ik omdat ik niet voorbij die grote zakken paprika’s kon lopen op de markt. Het ziet er zo mooi uit, en voor een euro kon ik ze echt niet laten liggen. Maar wat dan? nou ja.. soep dus!

Op zich ben ik niet zo’n  paprika fan, maar dit soepje met de garnalen was toch echt wel een succes.

paprika soep

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 8 paprika’s (ik heb gele gebruikt)
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 150 gram garnalen
  • peper en zout
  • 1 kruidenblokje (peterselie).
  • 3 bos uitjes

Zorg dat je alles eerst klein snijdt. De ui, knoflook en de paprika’s. Je heb de helft van de knoflook later pas nodig, dus het is verstandig om het alvast te splitsen als je ze klein snijdt.

Fruit het uitje in wat kokos olie en voeg vervolgens de knoflook toe. Bak het even mee en voeg dan de paprikablokjes en wat mosterdzaadjes toe. Laat het geheel ongeveer 8 minuten op een middel hoog vuur bakken. Breng het op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens 2 liter water toe aan de pan en laat het 15 minuten koken. Gebruik vervolgens de staafmixer om de soep te pureren. Voeg als laatst het kruidenblokje toe.

Bak dan in een andere pan de garnalen. Als je garnalen grijs koopt, bak ze dan wat langer, tot ze mooi egaal roze zijn. Als je roze garnalen hebt, bak ze dan kort (om en om) en voeg vervolgens de knoflook toe en eventueel wat verse bos ui.

verdeel de garnalen over de soepkommen en giet daar de soep overheen. Op die manier gebruik je de garnalen en de bos ui altijd vers en kun je de soep invriezen. Ook voor mensen die geen vis lusten, je kunt het er ook prima uit laten.

Wil je je gasten echt verwennen? Doe er dan nog een schepje crème fraîche in vlak voor je het serveert (let op: dat is dan niet lactose vrij).

Soep eten dus!:) Enjoy

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts