Pasta salade <3

Vorige week was het de dag van de pasta salade, dat heb ik dus mooi volledig gemist. Hoe is het mogelijk??! Ik weet het wel, ik zat 5 dagen op een festival waar de WiFi niet al te best was.  Goed, ik heb de pasta salade dag dus gemist, maar dat wil niet zeggen dat ik niet een waanzinnig lekker recept voor jullie heb. Deze pasta salade maken we regelmatig en in verschillende vormen, ideaal voor een warme zomer dag of voor een makkelijke maaltijd op een doordeweekse dag.

Pasta is vaak gemaakt van geraffineerde bloem soorten. Ik zorg er altijd voor dat mijn pasta salade zo goed gevuld is dat er meer vulling in zit dan pasta :) Super lekker.

Pasta salade met pesto

Allereerst de pesto, pesto uit een potje is wel zo zonde van je gerecht. Als je eenmaal pesto zelf gemaakt hebt, dan wil je niet meer anders. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik precies voor het eerst pesto zelf maakte, maar sinds dien heb ik vele mensen blij gemaakt met mijn potjes pesto en vele ook aangestoken om dit heerlijke gerecht altijd zelf te maken. Zeker in een pasta gerecht zoals pasta salade, is zelfgemaakte pesto echt een cadeautje, maar ook op een brood als beleg of als dressing in een salade is zelfgemaakte pesto echt een feestje. Ik heb al eens een recept voor pesto met jullie gedeeld, maar ik zet het recept hier nog een keer voor je neer.

pestoIngrediënten Pesto:

  • 4 handen verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten (optie, 1 eetlepel pijnpoompitten, 1 eetlepel amandelen of cashew noten)
  • 2 eetlepels geraspte (verse) Parmezaanse kaas
  • vers gemalen zwarte peper
  • Zeezout
  • sap van 1/2 limoen
  • 4 eetlepels olijf olie

Stamp de basilicum blaadjes in de vijzel fijn tot een puree, stamp vervolgens de knoflook hier doorheen. Rooster de pijnboompitten (of amandelen of cashewnoten) tot ze goud bruin zijn. Voeg ze toe aan de pesto en stamp ze fijn met de vijzel. Breng op smaak met de sap van limoen, peper en zout en roer de Parmezaanse kaas erdoor. Maak de pesto af met olijfolie (extra vierge) tot het een smeuïge substantie is.

Deze pesto is perfect voor in je pasta salade.

Recept voor pasta salade

pasta-saladeIngrediënten voor 2 personen

  • Gemengde sla naar keuze
  • 2 kippendijfilet
  • 1 rode ui
  • 2 handjes kleine tomaatjes
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 1/2 bol mozzarella
  • optie: 1 groene paprika
  • 3 eetlepels pesto (kun je niet genoeg van toevoegen 😉
  • 5 flinke eetlepels gekookte fusilli pasta
  • optie: 1 eetlepel balsamico azijn

Snij de kip in reepjes en grill deze goud bruin in een grill pan. Leg ze even apart. Kook ondertussen de pasta en spoel deze af wanneer het gaar is. Snij de ui en de tomaten en was de sla goed. Scheur de mozzarella in repen. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng eventueel op smaak met balsamico azijn (hoeft niet, kan wel).

Klaar is je heerlijke pasta salade:) Hij past overigens ook perfect bij een barbecue. Eet smakelijk!

Ik vind het heel leuk om te lezen hoe jij je laat inspireren door mijn recepten, reageer gerust:)
Volgen jullie me al op Facebook?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts