Perzik met kaas broodjes

Ik deed deze maand (augustus 2014) weer eens mee met de foodblogswap. Een initiatief van een groep foodbloggers die het leuk vind om af en toe eens van elkaars blog te koken. Top!

Voor de foodblogswap van augustus ’14 mocht ik van Ellen Bannink koken. Zij heeft een fantastische foodblog (in my red kitchen) met heerlijke recepten, voor ieder wat wils. Ze zijn in het Engels en in het Nederlands te lezen, iets wat bij mij nog op de lijst staat om te ontwikkelen.

Ik zag een combinatie die mij heerlijk leek en tegelijkertijd in verschillende gerechten gebruikt kon worden.

Ik heb het gerecht onderdeel laten zijn van een tapas avond. Ik kan je vertellen, het is geslaagd..  dit perzik met kaas broodje is fantastisch.

aug 2014 (2)

Ingrediënten:

  • Brood.  (bijvoorbeeld keiser brood), je kunt ook zelf brood bakken, pita brood gebruiken of turks brood zoals ik heb gedaan. Per persoon 1 broodje, de grootte van je vuist.
  • Wilde perziken of gewone als wilde niet te krijgen zijn.
  • Brie of blauwe kaas. Ik had een brie met blauwe kaas in het midden.
  • Serano ham.
  • Pesto (zie recept)
  • Olijf olie
  • Peper en zout

Smeer de broodjes in met een beetje olijfolie en bak ze op de grillpan mooi goudbruin. Smeer de broodjes in met pesto, doe dit direct als de broodjes van uit de pan komen. Het gaat al heerlijk ruiken.

Snijdt de perziken in plakjes en gril deze op dezelfde  grillpan. Leg ze samen met wat rucola op de broodjes en sprokkel hier wat brie overheen. In het oorspronkelijke gerecht wordt geitenkaas gebruikt, wat mij ook fantastisch lijkt, maar als er iemand is die geen geitenkaas lust kun je dus ook brie of blauwader kaas gebruiken.

De serano ham zat al om de brie heen die ik heb gebruikt, je kunt deze in reepjes scheuren en over het broodje verdelen. Één plak per broodje is meer dan genoeg.

Een heerlijk hapje wat je ook prima kunt serveren bij bijvoorbeeld een heerlijke soep.

aug 2014

Eetsmakelijk

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • Lekker! Ik denk dat ik het binnenkort ook op een gewoon broodje ga proberen. Ben zelf ook dol op blauwe kaas maar mijn man lust het niet, lijkt me dus een prima recept voor de lunch voor mezelf :)

    • 6 jaar ago

      Heerlijk! Inderdaad, een beetje blauwe kaas op die van jou en brie op die van hem;)! Zo gaat dat hier ook vaak!

Leave A Comment

Related Posts