Pesto 2.0.

Zoals veel gerechten, is bij mij de pesto ook altijd een beetje anders. Dit keer maakte ik echt een super lekkere versie die ik zeker met jullie wil delen.

Een pesto is niet alleen verschrikkelijk lekker, maar heeft ook gezondheidsbevorderende eigenschappen als je het vers maakt. Zo hebben bieslook en knoflook beide een ontstekingsremmende werking en kan basilicum voordelen bieden bij stress en astma. Zolang je het maar met mate eet, er zit namelijk ook vet in, waar we over het algemeen al genoeg van binnen krijgen.

Ingrediënten:

  • 1 handje basilicum
  • 1 handje bieslook
  • 1 teen knoflook
  • 20 gram (een handje) pistache noten
  • 20 gram (een handje) pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (vers geraspt)
  • Olijfolie van goede kwaliteit

Pesto

Doe de bieslook en basilicum in een vijzel, en ga helemaal los;)! Sla de blaadjes als het ware kapot tot het een natte substantie wordt. Voeg de knoflook toe en ga nog even door met stampen. Dan kan de limoen erbij, er komen al allerlei geren op je af. Rooster de pijnboompitten en pistache noten in een pan zonder olie tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de noten toe aan je vijzel en stamp nog even lekker door.

Dan roer je er de Parmezaanse kaas doorheen en breng je het geheel op smaak met zout en peper. Voeg een flinke scheut olijfolie toe tot het een smeuïge pesto wordt die je goed kunt smeren.

Lekker voor op een broodje of door de pasta!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts