Pesto, dat wordt hier iedere week wel een keer vers gemaakt. Je kunt het op verschillende manieren maken, met wat je ook maar in huis hebt aan verse groene kruiden. Daarnaast kun je het gebruiken voor allerlei gerechten, zoals bijvoorbeeld een heerlijke pastasalade.

pesto

Als ik pesto maak, doe ik dat met Basilicum, heb je wel wat anders in huis (bijvoorbeeld peterselie of koriander) en wil je eens wat anders proberen, gewoon doen. Peterselie pesto is bijvoorbeeld ook heerlijk, anders, maar heerlijk!

Bij deze voor jullie de basilicum versie:

  • 3 flinke handen Basilicum (vers, hoe meer hoe beter)
  • 1/2 teentje knoflook (vers)
  • Pijnboompitten (een klein handje) geroosterd.
  • Amandelen of cashewnoten (maakt niet uit, kijk wat je in huis hebt) geroosterd
  • Een flinke scheut olijf olie (extra vierge, van goede kwaliteit)
  • Het sap van een halve citroen
  • Een hand vol Parmezaanse kaas.
  • peper en zout

Stamp de blaadjes basilicum fijn in de vijzel. Voeg hier een half teentje knoflook aan toe (rauwe knoflook is vrij heftig van smaak, je kunt naar smaak ook meer toevoegen). Stamp alles goed fijn en voeg vervolgens de geroosterde noten toe. Wanneer je geen pijnboompitten in huis hebt, wees niet bang, de pesto smaakt ook heerlijk als je deze maakt met alleen cashew noten of amandelen. Als alles fijn gestampt is voeg je de citroensap van een halve citroen toe en wat peper (zout komt later). roer alles goed door elkaar en voeg een handje geraspte Parmezaanse kaas toe. Als laatst voeg je wat zout toe naar smaak (houd er rekening mee dat de Parmezaanse kaas ook zout is van smaak) en maak je de pesto af met goede olijfolie tot het een echte pesto is. Let op dat het geen pesto olie wordt, maar dat het smeerbaar blijft en op een bolletje op je lepel kan blijven liggen.
Roeren en proeven is nu de truc, je kunt naar smaak nog altijd wat olie, peper, zout en citroen toevoegen.

Pesto kun je gebruiken in ontzettend veel gerechten. Je kunt je kip er mee insmeren, of een laagje over je vis maken met wat broodkruim en pesto. Ook kun je het door de pasta heen doen of op een geroosterd broodje smeren als bij gerecht! Kort om je kunt er alle kanten mee op, en je zult ook nog genoeg recepten tegenkomen op deze blog, waar je deze pesto voor kunt gebruiken!
Als je het in een afgesloten potje bewaard in de koelkast kun je het prima een week bewaren.

Geloof me, als je dit geprobeerd heb, wil je nooit meer pesto uit een potje!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts