Peultjessoep met kokos!

Zoals jullie waarschijnlijk al weten, heb ik sinds dit jaar een echte moestuin. Het begint nu professioneel te worden. Hard werken dus. En daar pluk ik letterlijk de vruchten van. Veel! Ik deel her en der wat uit en gebruik veel groenten voor in heerlijke gerechten. Zo had ik vorige maand heel veel peultjes, te veel om samen op te eten. Meestal is soep ideaal voor overgebleven groente. Ik twijfelde een beetje, maar wie geen risico’s neemt, bereikt niets. Dus peultjessoep. En als hij niet heerlijk was, had ik hem hier niet met jullie gedeeld. Een absoluut succes!
koken & tafelen algemeen

Peultjessoep - Purefoodie recept

Recept voor een frisse peultjessoep

Ingrediënten:

  • 900 ml groente bouillon (zelfgemaakt)
  • 1 cm verse gember
  • 1/2 limoen
  • 2 uien
  • 400 ml kokosmelk
  • verse munt  (2 tot 4 takken)
  • 300 gram peultjes
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de ui en fruit het in een eetlepel olie. Snij de bleekselderij in stukken en voeg toe aan de ui. Snij de gember in plakjes of reepjes. Je gaat de soep straks nog pureren en zeven, dus de grote maakt niet uit. Rasp de schil van de halve limoen en voeg deze toe. Blus af met limoensap en de groentebouillon. Voeg de peultjes toe en laat 20 minuten zacht koken. Pureer de soep glad, voeg de kokosmelk toe. Pureer nog een keer. Zeef de soep om alle draadjes er uit te halen. Snij wat verse munt zo fijn als je kunt en voeg toe aan de soep. Laat de soep minimaal een uur staan om alle smaken goed in te laten trekken. Warm de soep op en serveer met een frisse salade of een wrap met een smeersel.

Je peultjessoep is klaar, eetsmakelijk! Vries de overgebleven peultjessoep in en geniet er later nog een keer van!

Voor meer soepen zie hier al mijn soepen op een rij.

 

2 Reacties

  • 5 maanden ago

    Bedankt voor het delen van je peultjes soep. De oogst is nu overvloedig dus ik wilde wat anders dan wokken. Erik

    • 5 maanden ago

      Graag gedaan Erik!

Leave A Comment

Related Posts