Plat brood met zonnebloempitten

Een lekker broodje voor bij de borrel, of als side dish bij een gezellig diner. Het is zo leuk, maar vooral ook zo lekker om plat brood zelf te maken. Tijdens het kneden van het deeg kun je al je emoties kwijt en vervolgens lekker ontspannen en genieten van je harde werk. Dit brood is met zonnebloempitten maar je kunt er ook stukjes olijf of rozijnen in doen. Je kunt de smaak gemakkelijk aanpassen. Om het gerecht compleet te maken kun je er een lekkere kruidenboter bij maken.

plat brood

Ingredienten:

  • 200 gram bloem (ik heb biologische tarwebloem gebruikt)
  • 120 ml water met gist.
  • Scheut olijfolie
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 theelepel zout.

Ik heb eerst 400 ml lauw water met een zakje gedroogde gist klaar gezet. Ik wist niet exact hoeveel ik nodig zou hebben, Dus ik heb het ruim genomen. Voeg de zonnebloempitten en het zout aan de bloem toe en maak er een kuiltje in. Giet het gistmengsel in het kuiltje en doe daar een scheut olijfolie bij. Meng het en kneed goed tot een mooie deeg bal. Als je geen zin meer hebt om te kneden, ga dan toch nog even door.

Laat het deeg rusten onder een theedoek of plastic folie. Minstens een uur, maar ik heb het deeg een dag van te voren gemaakt. Rol het deeg uit tot een platte plak.

Om het broodje nog iets extra’s te geven smeer je vlak voor dat hij de oven in gaat, de bovenkant in met een mengsel van olijfolie, zeezout en gedroogde oregano.

Bak het broodje of de broodjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden. Na 20 minuten ruikt je huis heerlijk en heb je een fantastisch plat broodje.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts