Pompoen curry! Feestmaaltijd

Op een vegetarische kersttafel kan pompoen curry niet ontbreken. Curry is mijn lievelings. Curry maak ik altijd een dag van te voren. In een dag zijn alle smaken goed ingetrokken en dat is heel erg lekker. Echt!

Dus vandaag mijn kerst pompoen curry. Speciaal voor jullie. Zonder vlees. Omdat er tijdens de kerstdagen al genoeg vlees wordt gegeten. Vlees is geen feestgerecht meer, het is heel normaal om altijd maar vlees te eten. Geen vlees is in alle opzichten een stuk feestelijker. Een feest voor de aarde, een feest voor je lijf en een feest voor de dieren.

Goed, genoeg daar over. Laat je inspireren. Eén vegetarisch gerecht op de kersttafel is voor vele al een vooruitgang. Heb je de veggie bourguignon al gezien?

pompoencurry

Het recept voor een geweldige pompoen curry

Ingrediënten

 1. twee rood of witte uien
 2. drie tenen knoflook
 3. één pompoen
 4. twee centimeter gember
 5. één rode peper
 6. twee eetlepels masala kerrie
 7. één eetlepel kurkuma
 8. één eetlepel paprika poeder
 9. vijf curry bladeren
 10. 250 gram kikkererwten
 11. één blik kokosmelk
 12. zwarte peper en zout

pompoen-curry-2Zet alles gesneden klaar voor je begint. De knoflook, peper en gember hak je zo fijn mogelijk. Schraap de pompoen uit en gooi alleen de pitjes weg. De rest van de inhoud gaat in de pompoen curry.

Fruit de ui aan in twee eetlepels olijf of kokosolie. Als ze glazig zijn voeg je de knoflook, gember en peper toe. Roer goed door en breng op smaak met zwarte peper en zout. Dan mag de pompoen en de kruiden erbij. Bak de kruiden even mee voordat je de kikkererwten en de curry bladeren erbij doet.

Als laatst voeg je de kokosmelk toe en laat je het geheel pruttelen voor 15 to 20 minuten op laag vuur.

De hele kamer ruikt lekker. De uitgeholde pompoen kun je nu gaan vullen met de curry. Dat staat fantastisch op een mooi gedekte tafel.

Ik wens jullie allemaal een fantastische kerst met veel mooi gedekte tafels en lekker eten! Wees lief voor elkaar en voor jezelf.

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts