Pompoensoep als pastasaus

Je moet het jezelf niet te moeilijk maken. Ik had nog een bak pompoensoep in de vriezer en ik kreeg eters, uiteraard wilde ik wat lekkers op tafel zetten. Pompoensoep als pastasaus, dat was één van mijn beste ideeën van deze week!

Pompoensoep als pastasaus, een recept van purefoodie.nl

Een simpele pompoensoep maken

Er staat al een recept voor pompoensoep online, maar ik leg je nog een keer in een paar zinnen uit hoe je een eenvoudige pompoensoep kan maken die je later als pastasaus kunt gebruiken.

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik kokosmelk (mag ook twee bij een hele grote pompoen)
  • Kaneel 1theelepel
  • goede olijfolie
  • 1 limoen of citroen
  • peper zout

Snij de pompoen door midden en leg deze minimaal een uur in de oven op 180 graden. Het is heel erg afhankelijk van hoe sterk je oven is, dus hou m goed in de gaten. De bedoeling is dat de pompoen zacht is en dat de bovenste laag een beetje gekarameliseerd is. Hierdoor wordt de pompoen nog zoeter.

Laat de pompoen afkoelen en schep deze uit de schil. Bij sommige pompoenen kun je de schil ook gebruiken.

Snij de uien in ringen en bak deze tot ze mooi bruin zijn, breng ze op smaak met zout en peper en kaneel. Bak de in plakjes gesneden knoflook de laatste twee minuten mee. Doe dit in de pan die je gaat gebruiken voor de soep.

Doe de pompoen erbij, de kokosmelk en vul aan met water. Gebruik eerst een halve liter, dit kun je later nog aanvullen als je de soep te dik vindt.

Pureer de soep en voeg het sap van een limoen toe. Klaar is je soep!

Hoe maak je nu van de soep een saus?

Ontdooi de overgebleven soep als je deze hebt ingevroren. Ik haal het meestal ruim van te voren uit de vriezer, maar je kunt de bak of zak ook in warm water hangen om het proces te versnellen.

Pak een koekenpan of braadpan, belangrijk is dat de pan een rand heeft van ongeveer 2 tot 3 centimeter. Giet de soep erin en zet het op een laag vuur. Laat het pruttelen tot het dik wordt.

Kook de pasta, giet de saus er over en bak er eventueel nog een witvis bij. Maak af met parmezaanse kaaskrullen, eventueel een eetlepel creme fraiche en wat verse groene kruiden. Heel veel makkelijker gaat het niet worden ;). Smakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts