pompoenPompoensoep, ik ben er echt zo gek op! Ik maak het niet zo vaak, dan voelt het extra speciaal als je het wel een keer eet. Deze prachtige pompoen bij de plaatselijke Turkse supermarkt kon ik echt niet laten liggen en dus had ik diezelfde middag 2,5 liter pompoensoep. Gelukkig vinden mijn vriendinnen dat ook helemaal niet erg, en waar ik het normaal altijd invries in porties was deze soep in 3 dagen op! Jammie.

pompoensoep kun je op verschillende manieren eten, koud, warm, als bijgerecht, lunch of hoofdgerecht. Serveer er een lekkere salade bij of platbrood bij je soep voor een volledige maaltijd. Ik kan er prima een avond op voort. Ik zorg wel dat er veel groenten in mijn soep zitten en dat ik genoeg soep opschep. Dikke soepen lenen zich iets beter voor een volledige maaltijd dan heldere soepen, maar dat is mijn voorkeur.

Pompoensoep past overigens ook prima in een voedingspatroon waarbij je een aantal kilo’s kwijt wil. De laatste maanden heb ik ongeveer 2 keer per week mijn hoofdmaaltijd vervangen door soep, dit is één van de manieren die ik heb toegepast om een aantal kilo kwijt te raken. Daarover later meer.

Pompoensoep, zo maak je het

Ingrediënten

  • pompoensoep1 pompoen
  • 2 uien
  • kokosmelk klein blikje a 165 ml
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels paprika poeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 700 ml bouillon

Snij de pompoen met schil en al in grove stukken en leg ze in een ovenschaal. Doe deze ongeveer 40 minuten op 190 graden in de oven. Doe vervolgens nog 10 minuten in de oven op grillstand.

Nu kun je de schil heel gemakkelijk verwijderen, laat de pompoen wel eerst afkoelen. Terwijl de pompoen afkoelt kun jij vast de ui en knoflook fijnhakken, dit hoeft niet netjes want je gaat het later toch pureren. Bak de ui in een eetlepel olijfolie glazig en voeg dan de knoflook toe. Voeg de stukken pompoen en de specerijen toe en bak een paar minuten voordat de bouillon erbij gaat. Laat de pompoensoep 15 minuten op laag vuur staan en maak deze dan met een staafmixer glad. Voeg de kokosmelk toe en pureer nog één keer goed door.

pompoensoepMaak de soep af met krullen oude geitenkaas en klaar is je fantastische pompoensoep. Gluten, lactose en suiker vrij. Hou je niet van komijn? Je kunt de komijn ook voor kaneel vervangen.

Eetsmakelijk!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

4 Reacties

  • Ik ben gek op pompoensoep, doet me denken aan vroeger :) Op de lagere school werd het altijd gemaakt in de herfst, zo lekker :3

  • Lydia
    7 maanden ago

    Super lekker. Ik heb m gemaakt vandaag!
    Lekker afgetopt met witte kaas en munt.
    Lekker szomers, heerlijke soep!

    • 5 maanden ago

      Dat klinkt goed Lydia:) fijn dat het gesmaakt heeft!
      Liefs,
      Kim

    • 5 maanden ago

      Dat klinkt goed Lydia:) fijn dat het gesmaakt heeft!
      Liefs,
      Kim

Leave A Comment

Related Posts