Pompoentaart

pompoentaart

Ja!! Wat een mooie pompoenen lagen er bij de natuurwinkel! Ik kon het niet laten liggen. Je kunt met pompoenen een hele boel, je kunt bijvoorbeeld soep maken, je kunt ze roosteren bakken, noem maar op. Ik maak deze keer een heerlijke pompoentaart. Hij viel goed in de smaak.

Ingrediënten pompoentaart

  • 1 fles pompoen
  • 1 plak feta kaas.
  • Bosui (ongeveer 4 a 5 stuks)
  • Knoflook, 4 teentjes.
  • Ongeveer 6 plakjes bladerdeeg (net zoveel zodat je de bodem en een rand van de schaal kunt bekleden, de rest kun je terug stoppen in de vriezer).
  • 200 gr room
  • 4 eieren
  • 5 runder chipolata worstjes

Pak een mooie bakvorm (net wat je voor handen hebt, en wat groot genoeg is voor het aantal personen waarvoor je kookt)

Dit gerecht is op ongeveer 4 personen geschreven. Wat je over hebt kun je aan de buurvrouw geven bijvoorbeeld. Ik heb nog niet geprobeerd om het in te vriezen, maar daar houd ik over het algemeen ook niet zo heel erg van, en ik denk dat dit roommengsel daar ook niet lekkerder op wordt.
Haal de bladerdeeg uit de vriezer.

Als eerst snijd ik de pompoen (in dit geval een flespompoen, een flinke) in stukjes of in plakjes. Deze doe je met een halve bol knoflook in een ovenschaal. De bol knoflook plet je met een mes en snijd je vervolgens een keer of twee door (nog geen zout en peper).
De pompoen en knoflook gaan zo’n 20 a 30 minuten in de oven op 190 graden ongeveer. Goed in de gaten houden, het hoeft niet bruin of zwart. Je ziet een krokante laag verschijnen, alsof de pompoen aan het uitdrogen is. Als je er in voelt met een vork dan is de pompoen zacht geworden.

Bekleed ondertussen de bakvorm met bladerdeeg, en zorg dat de verschillende plakjes elkaar goed overlappen. Het kan ook zijn dat je verse bladerdeeg in de vriezer hebt liggen of zelf wil maken.

De bladerdeeg kan vervolgens ook in de oven om even voor te garen. Zorg dat de randen blijven staan door een opvulling te gebruiken in de vorm gedroogde bonen of door prikkers te gebruiken. Prik ook de bodem en de randen goed in met een vork zodat er niet te veel lucht bellen ontstaan.

Laat de pompoen afkoelen terwijl je 200 gr room in een kom doet samen met 4 eieren.
Verwijder de schil van de pompoen en doe de pompoen bij het eiermengsel, prak de pompoen eerst een beetje en roer goed totdat het mengsel een oranje kleurkrijgt. Voeg hier een plak feta kaas, en zout en peper aan toe. Snijd 4 a 5 bos uitjes in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan het mengsel.

Bak 5 runder chipolata worstjes aan alle kanten goudbruin, snijdt ze in stukjes en voeg ze ook toe aan het mengsel.
Kookexpert 728x90

De bladerdeeg bodem en rand is nu wel klaar, het hoeft nog niet helemaal goudbruin te zijn.
Giet het mengsel van alle ingrediënten in de bladerdeeg bodem en leg er twee takjes rozemarijn op, zet het terug in de oven voor ongeveer 30 a 40 minuten.
Haal het uit de oven, laat het even vijf minuutjes rusten en snijd hem in de gewenste stukken.

geniet van deze heerlijke taart!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts