quinoa blog

Misschien herken je het volgende wel. Je loopt door de winkel op zoek naar ingrediënten voor een recept dat je wilt gaan maken. Via een kennis of door te surfen op het internet ben je nieuwsgierig geraakt naar het gerecht. Eenmaal in de winkel haal je de benodigde producten. Tijdens het zoeken in de schappen kom je andere dingen tegen; ‘Je komt altijd met andere dingen thuis’……

Zo kan het voorkomen dat je Quinoa tegen komt. Vele mensen zijn er al mee in aanraking gekomen, het wordt een steeds populairder product. Je kunt het bijvoorbeeld verwerken in een salade, in een toetje of in een yoghurt ontbijt. Het is een lekker en makkelijk product dat in verschillende gerechten past.

De echte foodies zal het niet ontgaan zijn dat quinoa door veel mensen gegeten wordt omwille van de positieve effecten die het met zich meebrengt. Vanwege de gezonde voedingsstoffen die het bevat eten veel mensen quinoa. Daarnaast zijn er ook andere redenen aan te wijzen om het te eten. Zo is het voor coeliakiepatiënten geschikt, omdat quinoa glutenvrij is. Dit maakt dat uitermate geschikt is voor een glutenvrij dieet. Ook mensen die kilo’s willen verliezen besluiten om quinoa te eten. Het product geeft namelijk snel een verzadigd gevoel. Hierdoor vol je jezelf snel ‘vol’ en heb je dus minder trek om meer te eten.

Er zijn 3 soorten quinoa te koop, namelijk rood, wit en zwart. Iedere kleur heeft zijn unieke eigenschappen. Dit zit hem ook in de smaak! Naast het verschil in soorten, kun je quinoa in verschillende vormen kopen. Het is verkrijgbaar in de volgende vormen:

– voorgekookt
– gepoft
– vlokken
– meelvorm
– zaden
– verwerkt in verschillende producten (quinoareep of quinoapasta)

Op de website quinoa-informatie.nl kun je nog meer informatie lezen over quinoa. Daar vind je ook verschillende recepten waarin het verwerkt zit. Als je het leuk vindt om een zelf gemaakt ‘Quinoa recept’ in te sturen, kun je dit doen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment