Quinoa sushi :):)

Deze maand deed ik weer eens mee met de foodblogswap. Een groep foodbloggers die middels een loting van een andere blog gaat koken. Ik mocht me laten inspireren door de foodblog van Roos. Ik wist het vrij snel, ik ging voor de quinoa sushi. Sushi stond al een langere tijd op mijn “to make” lijstje en met quinoa leek mij een top combinatie. Ik heb het recept niet 1 op 1 over genomen maar er mijn eigen draai aan gegeven. Zo heb ik geen suiker en azijn gebruikt, maar een beetje mascarpone, om de quinoa wat kleffer te maken.

Quinoa is een plant die oorspronkelijk uit Zuid Amerika komt, maar inmiddels over heel de wereld op verschillende plaatsen gekweekt wordt. Het is een eiwit rijk plantje met verschillende vitaminen en mineralen. Je kunt het in verschillende kleuren krijgen, ik gebruik altijd eigenlijk de witte of een mix met voornamelijk witte quinoa.

quinoa-sushi

Ingrediënten:

  • Nora vellen
  • 100 gram quinoa
  • 2 eetlepels mascarpone
  • Verse bieslook
  • peper en zout

Voor de vulling:

  • Komkommer
  • Avocado
  • Optie: Vis (zalm, makreel, tonijn)
  • Optie: Ei in de vorm van omelet.

Ik moet nog even opzoek naar betere nori vellen, dus tips zijn meer dan welkom onder dit bericht :). Ik heb ze bij de supermarkt gekocht en vond ze in het begin nogal taai. Nori vellen zijn gemaakt van zeewier en bevatten bijvoorbeeld veel jodium, wat wij goed kunnen gebruiken.

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat, ongeveer 7 a 10 minuten. Je ziet dat het klaar is, de quinoa zaadjes lijken zich te ontpoppen.

Meng de quinoa met de mascarpone, verse bieslook (of koriander als je daar een liefhebber van bent) en zwarte peper. Zet het even in de koelkast om af te laten koelen, dan wordt het ook iets steviger. Ik gebruik geen zout, omdat je de sushi vaak met soja saus eet, waar veel zout in zit.

Pak een nori vel en leg deze op een sushi matje, bedek ongeveer de helft met een dunne (1 cm) laag quinoa. Laat de randen vrij. Leg hier verticaal repen komkommer of avocado in en rol het dan op. Laat het even opstijven in de koelkast en snijd vervolgens de sushi in plakjes.

Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk, en super lekker.

Serveer uiteraard met wasabi en soja saus.  Eetse!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • 4 jaar ago

    Leuk dat je dit recept hebt gekozen! Slim om een beetje mascarpone te gebruiken om het wat plakkeriger te maken!

    • 4 jaar ago

      Ik heb er van genoten, en ga het zeker vaker maken! Bedankt voor de inspiratie Roos.

Laat een reactie achter bij Roos Spitteler Reactie annuleren

Related Posts