Rabarber met zoete aardappel

Rabarber met zoete aardappel, een experiment wat lukte! De smaken bleken goed bij elkaar te passen. En mijn rabarber met zoete aardappel puree was een fantastisch bijgerecht.

Rabarber van de boer uit de buurt

De lente komt er aan en in de app van Puurdichtbij zie je wekelijks het aantal groenten en fruit groeien. Je kunt groenten bestellen van boeren uit de buurt. Je haalt deze vervolgens zelf af bij een kraam. Een eerlijke en duurzame manier om aan je groenten te komen. Het is toch niet nodig om tomaten uit Zuid-Amerika over te laten vliegen, wanneer ze om de hoek groeien? Puurdichtbij is één van de initiatieven waar ik dol op ben. Niet omdat ik betaald krijg om dit te zeggen (is namelijk niet zo) maar omdat ik dat echt vind. De kracht van bedrijven als dit, is de eerlijkheid en de gedrevenheid waarmee de bedenkers de wereld op hun manier een klein beetje mooier willen maken. Laat ik dat nu ook willen:).

Rabarber met zoete aardappel als hoofdgerecht

Samen met ui, sla, tomaat, spinazie, paprika, komkommer en eieren had ik deze week ook rabarber besteld. De rabarber compote leek mij iets te standaard dus ik ben opzoek gegaan naar een recept met rabarber als hoofdgerecht. Ik kan je vertellen, dat was lastig te vinden. Nu ben ik goed in experimenteren, dus maakte ik rabarber met zoete aardappel puree als bijgerecht bij hete kip en knapperige sla. Het bleek een succes, dus vandaar het recept voor jullie vandaag!

Ingrediënten rabarber met zoete aardappel puree 2 personen

  • rabarber-met-zoete-aardappel1 zoete aardappel (bataat)
  • 2 stengels rabarber
  • 1 dobbelsteentje roomboter
  • Peper en zout

Schil de zoete aardappel en was de rabarber. Snij de rabarber met zoete aardappel in kleine blokjes en kook 10 minuten op laag vuur in ongeveer 3 centimeter water. Giet het water af en voeg de roomboter, peper en zout toe. Stamp de rabarber met zoete aardappel tot een mousse en laat even rusten. De rabarber met zoete aardappel puree is heerlijk samen met onderstaand gebakken kippendijfilet gemarineerd in onderstaande marinade.

Ingrediënten marinade voor 2 kippendijfilets

  • rabarber-met-zoete-aardappel-12 theelepels chillivlokken (hou je niet van spicy? dan 1 theelepel)
  • 2 theelepels paprika poeder (gerookte paprika poeder geeft nog meer smaak)
  • 1 theelepel masala kruiden
  • 1 theelepel honing
  • peper en zout
  • 2 eetlepels olijf olie

Bak de kip in een pan. Er hoeft geen olie in de pan omdat je al olie in de marinade hebt gedaan. Bak aan alle kanten goudbruin en laat 5 minuten rusten in een warme pan. Kijk goed of de kip gaar is.

Serveer een heerlijke salade bij dit frisse rabarber met zoete aardappel gerecht.

Eetsmakelijk!

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 Reactie

  • Wim-Rien
    2 jaar ago

    Klinkt lekker….. Morgen proberen :-)

Leave A Comment

Related Posts