Ravioli maken

Zelf Ravioli maken! Woei, lekker zeg!

Voor jullie natuurlijk het recept!

Allereerst maak je zelf pastadeeg.

  • 300 gram bloem
  • 4 eieren
  • snuf zout

Pasta deeg maken is zo’n beetje bijna het makkelijkste wat er is. Op 100 gram bloem, heb je 1 ei. Wil je het deeg iets rijker en geler, dan voeg je een extra ei toe. Ik heb nu een recept gemaakt van 300 gram bloem met 4 eieren en een snuf zout. Het deeg wat je over hebt kun je in de koelkast wel een dag bewaren. Wel goed met folie bedekken anders droogt het uit.
Als je de bloem met de eieren kneedt, gebruik je je handpalmen om het deeg steeds naar het aanrecht te duwen, doe dit om en om met beide handen. Neem de tijd voor het kneden, dan wordt je deeg soepel en glad.
Haal het deeg in de eerste stand door de pasta machine en herhaal dit een aantal keer. Ga dan door naar stand twee en zo verder tot de op één na laatste stand. Dan heb je een dunne plak pastadeeg.

ravioli 3

Leg hier bolletjes vulling op (recept voor vulling vind je hieronder). Leg over de pasta met vulling nog een plak pastadeeg en druk het deeg goed aan zodat er geen lucht meer onder zit.

Snijd de randen met een pastawieltje zodat de randen direct stevig dicht zitten.
Kook de pasta enkele minuten (hooguit 5) in ruim kokend water en giet het af. Leg de pasta’s in een mooi bord en maak het bord af met wat balsamico crème.
Wij hebben er vandaag een panga filet bij gegeten, enkel met wat peper, zout en knoflook gebakken in de pan. een drupje olijf olie er over, en klaar.

 

ravioli 2

De vulling
Hier is het onderdeel waar je eindeloos mee kunt variëren.
Ik heb het volgende recept gemaakt:

  • feta kaas
  • courgette
  • 3 teentjes knoflook
  • verse rozemarijn
  • één rode ui

Snijd de courgette in kleine blokjes en haal het middenstuk eruit. Snijd ook de ui en de knoflook fijn en bak deze drie ingrediënten in een koekenpan.
doe het in een kom met wat olijfolie en snijd de feta kaas ook in kleine stukjes erdoorheen. Roer alles door elkaar en doe er wat verse rozemarijn doorheen, maak het geheel af met peper en zout en gebruik dit als vulling voor de ravioli. Nu ik dit zo schrijf denk ik dat het ook heerlijk is om er gehakte noten door te doen of wat zongedroogde tomaten! Maar dat proberen we de volgende keer.

Wij hebben in ieder geval heerlijk gegeten!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts