Risotto met paddenstoelen

Een tijd geleden zette ik op Facebook al een bericht over deze heerlijke risotto.
Alleen het recept ontbrak nog, en dat mag echt niet want dit is lekkerrrr!!:)

risotto

Ingrediƫnten:

  • Risotto rijst (ik doe meestal twee handjes per persoon en eentje extra voor de pan).
  • Paddenstoelen (neem wat je lekker vind, of maak een mix van verschillende soorten).
  • rode ui
  • knoflook
  • bieslook
  • Ham blokjes (optioneel, deze risotto kan ook heel goed vegetarisch).
  • plantaardige boter
  • olijfolie
  • bouillon blokje (2 stuks)
  • een pan met water.
  • witte wijn.
  • edelgist vlokken (of Parmezaanse kaas).

Zet een pan met water op en los daar de twee bouillon blokjes in op. Deze bouillon ga je straks gebruiken voor de risotto. Zet de pan op laag vuur, het is belangrijk dat het water goed warm blijft, het hoeft niet hard te koken.

In een andere pan fruit je een uitje (fijn gesneden) met twee teentjes knoflook in een beetje olijfolie. Voeg daar een flinke hand gesneden champignons aan toe en breng het op smaak met zout en peper. Voeg dan de rijst toe, deze rijst moet even bakken. Roer het voorzichtig door, je ziet de korrel iets doorzichtig worden, dan weet je dat hij goed is.
Vervolgens giet je hier anderhalve glas witte wijn bij. Laat de korrels de wijn opnemen en voeg vervolgens steeds een schep bouillon toe. Als je ziet dat het vocht in de rijstkorrels is getrokken doe je er weer een nieuwe schep bouillon bij. Dit doe je voor de opvolgende 10 a 15 minuten tot de rijst zacht is.

Ondertussen bak je de paddenstoelen mix goed bruin en kruid je deze met wat zout en peper (niet te veel zout).

Haal de pan van het vuur en voeg de gebakken paddenstoelen en de hamblokjes toe.
Doe er 2 eetlepels edelgist vlokken of Parmezaanse kaas door heen en wat plantaardige boter (ook twee eetlepels) en zet de pan met de deksel erop even weg. Na een paar minuten goed doorroeren en je heb een heerlijke paddenstoelen risotto.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts