Romige paprika soep

Soep kan altijd! Of het nu hartje zomer is of ijskoud en nat zoals vandaag. Deze romige paprika soep is heerlijk. En makkelijk. Maak gelijk veel soep zodat je de overige soep in porties kunt invriezen. Dat is super handig als je een keer geen zin hebt om te koken. Meestal staat soep bij mij dan ook op zondag op tafel, of voor het sporten, als ik niet veel tijd meer heb om iets klaar te maken. Eigenlijk ligt er altijd wel een portie soep in de vriezer. Als ik op de markt grote zakken paprika, courgette, of een grote pompoen  zie, kan ik het nooit laten om een zak mee te nemen en er soep van te maken.Ondanks dat ik niet zo heel erg dol ben op warme paprika, vind ik deze paprika soep super goed gelukt. Het is een vegetarische paprika soep met veel groenten.


Recept voor de lekkerste paprika paprika-soepsoep

Ingrediënten

  • 10 paprika’s
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram speltmeel
  • 1 rode ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 liter bouillon

Voor deze paprika soep gebruik ik geen room, maar maak ik een roux. Dat is een mengsel van boter, bloem en bouillon. De bouillon maak ik zelf, zoals in dit recept (klik), of ik koop biologische bouillonpoeder, zonder suiker en gistextract. Let ook op de hoeveelheid zout in de bouillonpoeder.

Snipper de ui en de knoflook en snij alle paprika’s in blokjes. Dit hoeft niet netjes, later ga je de soep nog pureren.

romige-paprikasoepBak de ui, knoflook en 3 paprika’s om en om in een de roomboter. Voeg zodra de boter bijna gesmolten is de speltmeel toe. Roer 5 minuten goed door tot de speltmeel een iets donkerdere kleur krijgt. Giet vervolgens langzaam 2 liter koude bouillon in de pan. Roer goed door. Voeg de overige paprika’s toe en laat 10 tot 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng op smaak met zout en verse zwarte peper.

Samen met een zelfgebakken platbroodje of een goede salade is deze soep echt een feest op de eettafel.

Eetsmakelijk!

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts