Roti

Ik kan wel zeggen dat Roti één van mijn favoriete gerechten is! Zorg dat je niet te veel eet van te voren. Dit gerecht geeft een verzadigd gevoel.  IMG_1006

Recept voor zelfgemaakte roti

Ingrediënten:

  • Goede roti platen (ik haal ze bij de toko in de buurt)
  • Kalkoen (kip mag ook)
  • Kouseband (sperziebonen kan ook)
  • 1 rode ui
  • 1 gewone ui (kan ook 2 rode uien, of 2 gewone)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper (naar smaak)
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • 1 ei per persoon
  • 3 theelepels masala kuiden
  • 0.5 liter kippen bouillon
  • Zout en peper

koken & tafelen algemeen
Het is een ideaal gerecht, je gebruikt namelijk maar 1 pan. Officieel maak je het ook nog met aardappel, maar ik vind dat iets te veel dus die heb ik weggelaten.
Zet een flinke pan op middel hoog vuur met een neutrale olie erin.
Snipper de ui en fruit deze langzaam aan. Als ze mooi glazig zijn mag de kalkoen (in kleine stukjes gesneden) erbij en de knoflook en rode peper. Breng dit mengsel vast een beetje op smaak met versgemalen zout en peper. Als de kip aan alle kanten is dichtgeschroeid voeg je de masala kruiden toe, bak deze kruiden een minuutje mee en voeg dan de tomaten puree toe. Bak de tomaten puree even goed mee, anders blijft er een zure smaak aan zitten.
Dan mag de kippenbouillon erbij en de sperziebonen (in stukjes gesneden).

Kook ondertussen een ei en leg deze de laatste 5 minuten bij het mengsel in de pan.

De roti plaat koop ik bij de plaatselijke toko, ik ben nog niet zo ver dat ik die ook zelf kan maken. Ze worden van kikkererwten gemaakt en dat schijnt een behoorlijke klus te zijn. Maak de roti plaat warm in een pan of in de magnetron en schep het op.

Dit gerecht kan je lekker met handen eten!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 Reacties

  • 4 jaar ago

    Wat een ongelooflijk goede en leuke blog. Ik ben zelf ook dol op roti, maar wist nooit echt hoe ik het moest maken. Ook je artikel over de achterham vond ik erg interresant! Belachelijk eigenlijk, alles moet maar langer mee en gezonder maar tegelijkertijd eten we dagelijks meer e-nummers dan een fatsoenlijk persoon onthouden kan.

    • 4 jaar ago

      Bedankt voor het compliment Kelvin, leuk om te horen!

Leave A Comment

Related Posts