Rucola rucola rucola pesto!

Zoals jullie misschien via Insta al meekregen heb ik sinds kort een eigen moestuin. ‘SUPER TOF’. Ik deel de tuin met mijn schoonvader en zo leer ik direct de kneepjes van het vak! Ik heb me zelden zo goed gevoeld, als met mijn handen in de grond. Heerlijk! Vandaag mijn eerste moestuin recept -> rucola pesto!

Het doet me dringt tegelijk ook iedere keer tot me door hoe fijn vers en onbespoten eten is, wat een smaaksensatie!

koken & tafelen algemeen
Deze week kom ik om in de rucola en wat doe je dan? Een berg pesto maken! Dit recept is dus voor als je veel rucola hebt. Je kunt het recept eenvoudig door twee├źn delen. Let dan wel even op met peper en zout. Proeven is altijd heel erg belangrijk, dus veel proeven tussendoor :). Zeker als je het recept aanpast.

Rucola pesto en kat

Recept voor rucola pesto

Ingredi├źnten voor 700 ml rucola pesto!

 • 180 gram rucola
 • 50 gram parmezaanse kaas
 • 200 ml olijfolie van goede kwaliteit
 • 160 gram gehakte noten (80 gram cashew, 80 gram pistache)
 • 3 tenen knoflook
 • 1/2 limoen
 • 3 eetlepels azijn
 • 1/2 eetlepel zout
 • 1/2 eetlepel zwarte peper

Mix de parmezaanse kaas in een keukenmachine of rasp het fijn. Maal ook de noten vast of stamp ze fijn in een vijzel.

Doe de olie en de rucola in een maatbeker en mix met een staafmixer (of in een keukenmachine) goed door elkaar. Voeg de limoen en azijn toe en ook de tenen knoflook. Neem de tijd om het goed te mengen. Vervolgens mogen de noten er doorheen en als laatst mix je de parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper.

Rucola pesto met..

Dan heb je een berg rucola pesto, en dan? Naast het uitdelen aan vrienden, buren en kennissen smeer ik het overal op! Voor het gemak deel ik wat heerlijke combinaties met je:

 

Ik kan niet wachten om deze zomer heerlijk verse recepten met jullie te delen. De hele tuin staat vol, en het lijkt er op dat ik aardig wat talent heb (er is tot nu toe nog geen plant dood gegaan).

Natuurmonumenten OERRR
Aankomende zomer heb ik nog:

 • peultjes
 • wortelen
 • doperwten
 • tuinbonen
 • spinazie
 • rucola
 • broccoli
 • dille

Dus heb je een verzoekje? Let me know! Deel dit heerlijke recept met al je vrienden, zodat je deze zomer gegarandeerd lekkere pesto geserveerd krijgt bij de barbecue!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts