Deze week kwam ik bij de plaatselijke Turkse supermarkt, Istanbul market in Drielanden, Harderwijk. Ze hadden sla met bloemen staan. Dat kan ik dan niet laten liggen en die middag stond er een heerlijke salade op de lunchtafel. Een salade met eetbare bloemen. Er zijn verschillende bloemen die je kunt eten, zoals viooltjes. Ik heb absoluut geen groene vingers, dus ik heb geen idee welke bloemen ik gegeten heb, maar ze zagen er prachtig uit en smaakte prima.
Recept voor salade met eetbare bloemen
Zoals ik al zei at ik deze salade als lunch maar hij kan ook perfect als side dish op een tafel vol eten of bij een barbecue.
Ingrediënten
- 1 courgette
- gemengde sla
- eetbare bloemen
- 1 avocado
- 3 bos uitjes
- 1/2 granaat appel
- 2 eetlepels vers gemaakte tapenade
Gebruik een julienne snijder om de courgette in dunne reepjes te snijden (zie ook deze blog over groente spaghetti), meng deze rauw met de sla. Snij een avocado in blokjes en de bos ui in dunne ringen. Snij een granaatappel door midden en sla hard met een pollepel op de buitenkant van de helft van de granaatappel. De pitjes laten vanzelf los.
Breng de salade op smaak met een paar eetlepels tapenade. Heb je dit niet in huis, dan is een eetlepel olijf olie met wat limoensap en peper en zout ook goed.
Tapenade van slechts 4 ingrediënten
- 1/2 potje kalamata olijven
- 5 zongedroogde tomaten
- 1 teen knoflook (een grote)
- 1 a 2 dadels
Mix bovenstaande ingrediënten met elkaar in een pulser of keukenmachine.
Versier je salade met bloemen. Deze salade at ik op een omelet, maar kan ook prima los gegeten worden.
Eetsmakelijk.