Salade met oude kaas en blauwe bessen

Tijdens deze feestmaand heb ik regelmatig ‘balans’ dagen. Dagen dat ik geen alcohol, geen suiker en zo veel mogelijk groente eet. Leftover salades doen het altijd goed op die dagen. Deze salade met oude kaas maakte ik voor een sinterklaasavond en de volgende dag at ik de rest bij de lunch.

Ik moet zeggen dat ik heel erg tevreden ben over deze salade met oude kaas. Verrassend fris met een heerlijke bite van de oude brokkelkaas. In plaats van couscous gebruik ik vaak bloemkool. Een makkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen. Naast dat het gezonder is, is het ook heel erg fris. Ik vind het heerlijk. De smaak van bloemkool overheerst helemaal niet, zoals je dat misschien verwacht.

salade-oude-kaas

Recept voor salade met oude kaas en blauwe bessen

Ingrediënten

  1. 1/2 bloemkool
  2. 170 gram oude brokkelkaas
  3. 1 sjalotje
  4. 1 kopje blauwe bessen
  5. 1 kopje gehakte verse groene kruiden mix (wat je in huis hebt)
  6. veldsla of rucola
  7. peper en zout

salade-met-oude-kaasVoor deze salade met oude kaas is het heel belangrijk dat je goede kaas in huis hebt. Vraag plaatselijke kaas marktkraam of kaasboer naar de lekkerste brokkelkaas. Proef ook. Kun je geen blauwe bessen meer krijgen? halveer dan druiven. Net zo lekker.

Maal de bloemkool in een keukenmachine tot de kaas zo fijn is als couscous. Hak de verschillende kruiden fijn. Ik heb koriander, peterselie en basilicum gebruikt. Je hoeft niet voorzichtig te zijn, gebruik lekker veel. Brokkel de kaas en snipper een sjalotje. Voeg ze toe aan je salade samen met wat verse sla. Dit kan rucola zijn of veldsla, net wat je lekker vindt.

Haal de bessen uit de vriezer (daar bewaar ik ze altijd nadat ik ze in de zomer geplukt heb). Of pak de verse bessen en meng heel voorzichtig door de salade. Als je bessen uit de vriezer gebruikt, hoef je ze niet eerst te ontdooien. Maak dan wel je salade 20 minuten van te voren klaar, zodat ze in de salade ontdooien.

Klaar is je salade met oude kaas!

Laat je het me weten als je ‘m gemaakt hebt? Dit kan ook door de #purefoodie te gebruiken op Instagram. Ik check regelmatig! :)

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/d/1/c/purefoodie.nl/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave A Comment

Related Posts